Alegeri în Franţa: practici sexuale după poziţii politice
- Paul Ciocoiu
- 31 martie 2012, 23:55
Alegătorul tipic al actualului preşedinte francez Nicolas Sarkozy, care candidează pentru un nou mandat, întreţine mai puţine relaţii sexuale pe lună decât alegătorul contracandidatului socialist la preşedinţia franceză, François Hollande, simpatizanţii dreptei fiind, de asemenea, surclasaţi şi la capitolul diversitatea practicilor sexuale, conform unui sondaj realizat de Institutul Francez de Opinie Publică (Ifop) la comanda revistei pentru adulţi Hot Vidéo.
Aceste contraste erotice sunt şi mai evidente pe măsură ce parcurgem spectrul politic de la dreapta la stânga: dacă numărul mediu de raporturi sexuale lunare al alegătorilor lui Sarkozy este de 6,7, faţă de 7,6 raporturi sexuale pentru alegătorii lui François Hollande, susţinătorii centristului François Bayrou se bucură doar de 5,9 ori pe lună, în timp ce electoratul extremei stânga întreţine 7,7 raporturi sexuale lunare, iar cei ai extremei dreapta sunt cei mai iubăreţi, cu 8 raporturi sexuale pe lună, adică o medie demnă de invidiat de 2 raporturi sexuale pe săptămână.
La capitolul numărul partenerilor sexuali, simpatizanţi dreptei au avut în medie 7, de-a lungul vieţii, cu doi mai puţini decât simpatizanţii de stânga şi cu trei mai puţini decât adepţii extremei dreapta. Adepţii extremei dreapta sunt foarte prolifici şi raportat la media pe ţară - un francez având în medie 8 parteneri sexuali în timpul vieţii.
Acelaşi sondaj, citat de AFP şi preluat de Agerpres, scoate în evidenţă faptul că “frustrarea sexuală se traduce printr-o tendinţă spre votul împotrivă", iar “repertoriul practicilor sexuale este mai larg şi mai divers la francezii adepţi ai unei poziţii radicale în plan politic"
Astfel, felaţia este o practică sexuală mai răspândită în rândul femeilor de stânga (81%), comparativ cu cele de dreapta (69% au susţinut că au întreţinut raporturi sexuale orale). De asemenea, media femeilor din Franţa care practică sexul oral este de 73%. Practicarea sexului anal este de asemenea mai răspândită în rândul susţinătoarelor “formaţiunilor politice din opoziţie" (55%), faţă de susţinătoarele partidelor de la guvernare (45%, la fel ca media pe ţară), potrivit aceluiaşi studiu.
Printre alegătorii de stânga (6% în medie şi 9% din rândul simpatizanţilor lui Jean-Luc Mélenchon, lider al Partidului Stângii) se află cei mai numeroşi practicanţi ai sexului în grup cu schimb de parteneri, experienţă încercată doar de 4% dintre susţinătorii dreptei. De asemenea, alegătorii de stânga sunt mai infideli decât cei de dreapta (35% faţă de 29%).
Sondajul a fost realizat pe internet în perioada 24 februarie - 1 martie, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 1.411 de persoane, cu vârsta de peste 18 ani.
Un posibil preşedinte liber de mariaj
În acelaşi context, în ceea ce îl priveşte pe Francois Hollande, candidatul socialist la prezidenţialele din Franţa a declarat că nu se va căsători cu actuala sa parteneră de viaţă dacă va câştiga alegerile pentru Elysee, precizând că nu intenţionează să îşi schimbe principiile pentru a se conforma tradiţiei, transmite Reuters.
“Nu te căsătoreşti din motive de protocol. A te căsători este o alegere", a răspuns joi Hollande, cu prilejul unei dezbateri online cu cititorii cotidianului Sud Ouest, în care a subliniat: “Nu voi face nimic care să contravină principiilor mele".
Hollande, în vârstă de 57 de ani, are patru copii cu fosta sa parteneră, Segolene Royal, cu care nu a fost însă niciodată căsătorit în cei 30 de ani ai relaţiei lor. “Mă voi prezenta singur înaintea francezilor. Singur. Nu este vorba despre un cuplu care se prezintă, ci despre un singur om care trebuie să convingă cu ideile, cu abordarea lui", a mai afirmat Hollande.
Dacă socialistul va câştiga alegerile, el va fi primul preşedinte necăsătorit din istoria recentă a Franţei. Mulţi dintre politicienii actuali de vârf sunt divorţaţi sau trăiesc în concubinaj, iar mulţi dintre preşedinţii anteriori au avut relaţii extraconjugale de lungă durată, mai dezvăluie agenţia britanică, preluată de Agerpres.
Partenera lui Hollande, Valerie Trierweiler (47 de ani), este divorţată, are trei copii şi lucrează de mulţi ani ca reporter pentru revista Paris Match. Dacă Francois Hollande va deveni preşedinte, ea nu îl va putea însoţi însă la anumite evenimente oficiale.
Sarkozy trece în faţă
Cu trei săptămâni înaintea primului tur al alegerilor din Franţa, toate sondajele preelectorale prognozează o răsturnare de situaţie pentru 22 aprilie, preşedintele Nicolas Sarkozy fiind creditat cu prima poziţie, înaintea socialistului François Hollande, care păstrează totuşi prima şansă în turul secund.
Astfel, un sondaj CSA, dat publicităţii miercuri seară, îi acorda lui Nicolas Sarkozy un avans de patru procente în faţa lui François Hollande (30%-26%). În aceeaşi zi, ancheta TNS-Sofres îl dădea în frunte, pentru prima oară de când institutul măsoară intenţiile de vot în această campanie, pe preşedintele în funcţie, înaintea candidatului socialist (29%-28%).
Deşi Hollande este creditat în continuare cu prima şansă în turul secund, prevăzut la 6 mai, decalajul se reduce: 55%-45% în ancheta TNS-Sofres, şi 53%-47% în sondajul CSA. La începutul lunii februarie, scorul CSA era de 60%-40% în favoarea lui Hollande. CITIȚI ȘI:
- Nicolas Sarkozy: Candidez la prezidenţiale; sunt căpitanul unei nave în inima furtunii | VIDEO
- Ce preşedinte vor francezii: Hollande îi cam dezamăgeşte