Alegerea aparatului de aer condiționat. Greșeli pe care cumpărătorii trebuie să le evite

Climatizare Sursa foto: Rangizzz | Dreamstime.com

În perioada verii, vânzările pentru sistemele de răcire cresc semnificativ. Cei mai mulți dintre cumpărători țin cont de nivelul de zgomot și de capacitatea de răcire atunci când achiziționează un aparat de aer condiționat. Pentru o astfel de investiție, românii trebuie să bage mâna adânc în buzunar. Prețurile acestor dispozitive sunt destul de piperate.

Aparatele de aer condiționat, investiția pe care românii nu o mai pot ocoli

Verile sunt tot mai fierbinți în România, iar temperaturile ridicate se instalează încă de la începutul lunii iunie. Dacă în trecut, valurile de căldură erau resimțite mai ales în zona de câmpie, în prezent, inclusiv cei care locuiesc la munte nu scapă de disconfortul termic accentuat.

Astfel, aceștia sunt nevoiți să investească în sisteme pentru răcirea locuinței.

Cei mai mulți dintre românii țin cont de nivelul de zgomot al aparatului de aer condiționat. Astfel, acesta este un criteriu important în ceea ce privește selecția de pe piață.

Nivelul de zgomot al dispozitivului, criteriu important pentru români

O cercetare de piață recentă arată că românii pun pe primul loc două criterii atunci când fac o astfel de investiție. Rezultatele scot la iveală faptul că aceștia țin cont de nivelul de zgomot produs de dispozitive. De asemenea, cumpărătorii analizează și gradul de eficiență.

Sursa foto: ideall.ro

Cercetarea de piață a fost realizată de platforma despre-energie.ro. Aceasta aparține de E.ON România şi Delgaz Grid.

Aparate de aer condiționat. 50% dintre români consideră importantă asigurarea instalării dispozitivului

În timp ce peste 90% dintre cumpărătorii țin cont de nivelul de zgomot al aparatelor de răcire, doar 50% dintre cei intervievați au precizat că asigurarea instalării acestora este importantă. În plus, o parte dintre cumpărători țin cont și de prețuri atunci când fac o astfel de alegere.

Pe piață, aparatele de aer condiționat au prețuri cuprinse între 2.000 și 6.000 de lei. Un procent de 70% dintre respondenți au menționat că sunt atenți la consumul de energie al acestor sisteme.