Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că prima opţiune a partidului său este susţinerea Gabrieei Firea pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. În cazul în care negocierile cu PSD nu vor da rezultate pozitive, însă, și nu se va ajunge la o înțelegere pentru liste comune de consilieri la București, Tăriceanu a declarat că ALDE va avea proprii candidaţi.

„Nu aş putea spune că sunt cu adevărat negocieri, am purtat discuţii, sunt câteva elemente de reper trasate, mai avem timp, nu ne-am fixat încă un termen limită la care să încheiem negocierile, dar sigur că în perioada următoare vom intra mai mult în detaliile acestei soluţii. Vedem ca primă opţiune o candidatură comună şi liste comune”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a precizat că din discuțiile pe care le-a purtat cu PSD și Pro România, susținerea unei candidaturi comune la Primăria Capitalei va depinde de felul în care vor evolua negocierile.

„În cazul în care nu vom ajunge la o înţelegere, ALDE va avea propriul candidat la Primăria generală şi la primăriile de sector”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a susţinut că obiectivul unei candidaturi comune ar fi câştigarea Primăriei Capitalei, a celor șase primării de sector și a majorității consilierilor locali.

„Sunt foarte realist, e o luptă mai complicată decât a fost în trecut, dar eu cred că o formulă de alianţă va aduce o bonificaţie de scor. Una este să socotim cât aduc listele separat şi alta este ce aduce o listă comună. Convingerea mea este că o listă comună va avea un scor mai bun decât suma celor două liste separate”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit liderului ALDE este posibil ca Pro România, partidul condus de Victor Ponta să nu dorească să candideze pe o listă comună de consilieri și atunci vor fi două liste.

„Vorbesc de două liste, pentru că am discutat cu cei de la PSD dacă au disponibilitate, dacă Pro România nu vrea să meargă în această formulă….nu vreau să vorbesc în numele lor. Nu ştiu care va fi decizia. Îmi doresc să fie o decizie politică”, a adăugat Tăriceanu.

PNL are soluția câștigătoare pentru Primăria Generală: „Ei simt că vor pierde”

Sondaj de ultimă oră! Cine câștigă primăria Capitalei