Albert Einstein, subiect de film

Albert Einstein, subiect de film

Ron Bass, cel care a semnat scenariile filmelor „Rain Man” şi „My Best Friend's Wedding", („Iubitul meu se însoară”), pregăteşte în Germania un film despre viaţa şi cariera lui Albert Einstein, scrie hollywoodreporter.com.

Produs de Paul Schiff pentru Hollywood Studios International, filmul va fi regizat de Wayne Wang, cunoscut pentru regia filmului "The Joy Luck Club".

Deocamdată, pelicula  are numele provizoriu „Einstein”, anunţă casa de producţie printr-un comunicat. Pelicula spune povestea vieţii renumitului om de ştiinţă.

"Prins între povara responsabilităţilor familiale şi neîncetatele sale încercări de a descifra misterele universului, el a reuşit nu doar să ajungă la statutul de geniu, ci şi să schimbe omenirea pentru totdeauna - cu un preţ deloc mic pentru el şi pentru cei din jurul său", se mai precizează în comunicatul remis de Hollywood Studios International.

Ne puteți urmări și pe Google News

Filmările urmează să aibă loc în Germania, dar şi în alte şări din Europa, iar şedinţele de casting sunt programate să înceapă săptămânile viitoare. Geniul fizicii şi formula care a făcut istorie

Albert Einstein (14 martie 1879, Ulm - 18 aprilie 1955, Princeton) a fost un fizician evreu german, apatrid din 1896, elvețian din 1899, emigrat în 1933 în SUA, naturalizat american în 1940, profesor universitar la Berlin și Princeton. Autorul teoriei relativității. În 1921 i s-a decernat Premiul Nobel pentru Fizică.

Cele mai multe dintre contribuțiile sale în fizică sunt legate de teoria relativității restrânse (1905), care unesc mecanica cu electromagnetismul, și de teoria relativității generalizate (1915) care extinde principiul relativității mișcării neuniforme, elaborând o nouă teorie a gravitației.

Alte contribuții ale sale includ cosmologia relativistă, teoria capilarității, probleme clasice ale mecanicii statistice cu aplicații în mecanica cuantică, explicarea mișcării browniene a moleculelor, probabilitatea tranziției atomice, teoria cuantelor pentru gazul monoatomic, proprietățile termice al luminii (al căror studiu a condus la elaborarea teoriei fotonice), teoria radiației (ce include emisia stimulată), teoria câmpurilor unitară și geometrizarea fizicii.

Una din formulele sale celebre este E=mc², care cuantifică energia disponibilă a materiei. Pe această formulă se bazează atomistica, secția din fizică care studiază energia nucleară.

Einstein nu s-a manifestat doar în domeniul științei. A fost un activ militant al păcii și susținător al cauzei poporului evreu căreia îi aparținea. (Wikipedia)