Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad l-au prins pe bărbat, și îl vor prezenta, azi, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă.

Albanezul a intrat în cârdășie cu cei doi soți pe care polițiștii români îi suspectează de spargerea a șapet bancomate în tot atâtea județe și despre care presa italiană a scris că au fost implicați în mai multe furturi.  Mai mult, surse apropiate cuplului au dezvăluit că bărbatul a dat mai multe lovituri și în Germania, Austria și Elveția. La o singură lovitură, dată în celebra fabrică de ochelari de lux De Rigo Vision, soții Ritan și un complice au furat bunuri de 250.000 de euro.

La finalul unei anchete care a durat luni de zile, anchetatorii au descoperit că cei doi soți – ea are 28 de ani și el 32 de ani, sunt principalii suspecți ai unei serii de spargeri de bancomate „cu butelia”. Mai exact, foloseau o butelie cu ajutorul căreia umpleau cu gaz ATM-urile. Apoi, pentru a declanșa explozia, foloseau un cablu electric cu electroșoc confecționat artizanal pentru a produce scântei.

Claudia și Flavius Ritan au fost capturați în urma anchetei declanșate de polițiștii din Arad după explozia unui bancomat din incinta unui Carrefour Market, pe 14 ianuarie 2019. Cei doi se ascundeau într-un apartament din Arad. albanezul care le-a fost complice a fost prins abia acum.

Vom reveni cu amănunte.