Evenimentul Zilei > Actualitate > UPDATE. Am scăpat! De ce suferă femeia suspectată de coronavirus la Aeroportul Cluj
UPDATE. Am scăpat! De ce suferă femeia suspectată de coronavirus la Aeroportul Cluj

UPDATE. Am scăpat! De ce suferă femeia suspectată de coronavirus la Aeroportul Cluj

O ambulanță, cu doi medici și doi asistenți medicali, echipați în costume de protecție virusologică, a ajuns pe Aeroportul Internațional Cluj Napoca.

Update 2 – Femeia în cauză a fost transportată la Clinica de Boli Infecțioase din Cluj Napoca. Medicii care au examinat-o au ajuns la concluzia că femeia, care a călătorit în Asia de Sud Est, nu prezintă simptomele infecției cu coronavirus, dar s-au luat decizia internării acesteia la spital, pentru continuarea analizelor.


Update 1 – La aeroport au ajuns și două echipaje de la SMURD Cluj, dotate cu izolete, tărgi care sunt acoperite complet pentru a nu permite transmiterea bolii. În continuare, pasagerii care au ajuns la Cluj, de la Varșovia, sunt ținuți în avion, izolat de femeia care a acuzat simptomele bolii, specifice infectării cu coronavirus.


O femeie, de origine română, care este angajată ca stewardesă la compania aeriană poloneză, LOT, a reclamat că nu se simte bine și acuză stări celor asemănătoare infecție provocate de ce celebrul coronavirus. Femeia a mai afirmat că a intrat în contact cu alți colegi de-ai ei, care au efectuat curse pe rute spre Wuhan – China, locul unde epidemia este în toi, și că aceștia u fost puși deja în carantină.

La fața locului a fost trimis de urgență un echipaj medical de specialitate. ”Sunt doi medici de la Direcția de Sănătate Publică Cluj care stau de vorbă cu femeia respectivă și care evaluează cazul chiar în aceste clipe. Aeronava aparține LOT, și a venit de la Varșovia, urmând să îmbarce alți pasageri pentru zborul de retur. Deocamdată, aeronava este consemnată la sol, pasagerii fiind izolați de femeia care a reclamat respectivele simptome”, a spus pentru EvZ, Tudorel Lupoaiei, directorul operațional de la Aeroportul Internațional Cluj Napoca.

Vom reveni cu amănunte.