Evenimentul Zilei > Social > Alain Berenboom, scriitorul belgian de romane polițiste, vine la București
Alain Berenboom, scriitorul belgian de romane polițiste, vine la București

Alain Berenboom, scriitorul belgian de romane polițiste, vine la București

Scriitorul belgian Alain Berenboom va fi prezent mâine seară la București pentru prezentarea a două romane ale sale traduse în limba română: „Primejdii în regat” și „Averea Gutmeyer”.

Evenimentul, organizat de Crime Scene Press și  Delegația Valonia Bruxelles la București se desfășoară la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, începând cu ora 19.00.

Alain Berenboom, Eric Poppe, delegat Valonia Bruxelles la București, criticul și istoricul literar Ion Bogdan Lefter, traducătoarea Ileana Cantuniari și scriitorul George Arion vor purta o discuție despre importanța romanului polițist în literatura de azi. Întâlnirea va fi urmată de o sesiune de autografe. Alain Berenboom este o figură esențială a literaturii belgiene contemporane, fiind laureat al mai multor premii prestigioase, printre care Prix Rossel.

„Primejdii în regat”  spune istoria unui funcționar din administrația belgiană care dispare de-acasă. Mama și sora lui îl angajează pe Michel Van Loo, un detectiv lipsit de experiență, să-i dea de urma. Un caz care pare simplu devine foarte complicat, pe măsură ce detectivul înaintează cu cercetarile sale. Acțiunea se petrece în 1947, în Bruxelles.