Evenimentul Zilei > International > Al-Qaida cheamă la JIHAD: „Și Tel Aviv-ul este pământ MUSULMAN”
Al-Qaida cheamă la JIHAD: „Și Tel Aviv-ul este pământ MUSULMAN”

Al-Qaida cheamă la JIHAD: „Și Tel Aviv-ul este pământ MUSULMAN”

Într-un mesaj înregistrat, difuzat duminică, Ayman Al-Zawahiri, liderul Al-Qaida a afirmat că și Tel Aviv-ul este al musulmanilor.

Mesajul șefului organizației teroriste durează 1.43 minute și a fost dat publicității în ajunul inaugurării ambasadei americane de la Ierusalim. Autenticitatea sa nu a putut fi confirmată, scrie Jerusalem Post.

Al-Zawahiri arată că, deși nu ar fi trebuit să o facă, toate țările musulmane au recunoscut efectiv Israelul prin semnarea Chartei Națiunilor Unite, care face apel la respectarea integrității fiecărui stat membru, inclusiv Israelul.

„Mulțe (state musulmane) au stabilit relații publice sau secrete cu Israelul și au acceptat ca Tel Aviv-ul sau Ierusalimul de Vest să fie capitala Israelului, deși acesta este tot pământ musulman și nu poate fi cedat evreilor”, a spus liderul Al-Qaida.

Acesta a făcut apel la Jihad: „(Trump) a fost clar și explicit și a dezvăluit adevărata față a Cruciadei moderne, când statul deoparte și liniștea nu folosesc la nimic, ci doar rezistența prin chemarea la Jihad”.

Ultimul mesaj al lui Al-Zawahiri fusese difuzat anterior în februarie, când a chemai poporul egiptean să răstoarne guvernul înaintea alegerilor prezidențiale din martie, în urma cărora Abdel Fattah Al-Sisi a primit un al doilea mandat.