Evenimentul Zilei > Actualitate > Ai mâncat înghețată în așteptare?
Ai mâncat înghețată în așteptare?

Ai mâncat înghețată în așteptare?

Sute de comercianți de înghețată din Italia au propus toată luna august clienților lor să lase o înghețată 'în așteptare', reluând tradiția napolitană a “cafelei în așteptare”, care este plătită în avans pentru cineva care nu și-o permite, informează France Presse.

Ideea unei luni de 'înghețată în așteptare” a fost lansată de asociația Salvamamme, angajată de ani în sprijinirea familiilor defavorizate, pentru 'a implica Italia în ceva pozitiv, pentru a da un semn de încredere și afecțiune între familii', a declarat președinta sa, Maria Grazia Passeri.

Entuziasmul cu care a fost întâmpinată ideea i-a depășit speranțele, odată cu disponibilitatea manifestată de sute de magazine cu înghețată, patiserii și baruri din toată Italia.Principiul este simplu: un client cumpără o înghețată dar plătește două, cea de-a doua rămânând 'în așteptare', până când o persoană care are nevoie beneficiază de ea gratuit.

Acest vechi obicei napolitan se bazează pe încrederea dintre donator, care nu-l va cunoaște pe beneficiarul gestului său, și comerciant, care este liber să decidă cui va oferi înghețata: un copil defavorizat, o persoană în vârstă singură etc.