Ahmadinejad condamnă extremismul

Ahmadinejad condamnă extremismul

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a criticat dur filmul anti-musulman, dar şi protestele violente pe care acesta l-a provocat în lumea musulmană.

Într-un interviu acordat CNN, liderul de la Teheran s-a arătat indignat de pelicula "Inocenţa musulmanilor". "În primul rând, condamn orice acţiune provocatoare, care jigneşte credinţa oricărei persoane", a spus Ahmadinejad.

"De asemenea, condamn orice tip de extremism. Ce s-a întâmplat a fost urât. Să îl jigneşti pe Sfântul Profet e urât. Acest lucru are puţin de a face cu libertatea de exprimare. Este un abuz al libertăţii şi în multe locuri din lume este o infracţiune. Nu ar fi trebuit să se întâmple aceste lucruri şi sper că va veni o zi în care politicienii nu vor încerca să jignească lucrurile pe care alţii le consideră sfinte", a precizat preşedintele iranian.

"Cred că lucrurile pot fi rezolvate într-o atmosferă umană, într-un mediu în care nimeni nu îşi pierde viaţa sau este ucis pentru orice fel de motiv, oriunde în lume", a adăugat Mahmoud Ahmadinejad.

Ne puteți urmări și pe Google News

Filmul a provocat un val de incidente violente în lumea musulmană, aproape 30 de oameni pierzându-şi viaţa, printre care şi ambasadorul american în Libia.