Dacă o utilizatoare foloseşte aplicaţia respectivă, Digi Police poate difuza sunetul unei voci care urlă în gura mare: Stop! Opreşte-te!. Acest tip de hărţuiri, prin apropierea exagerată de corpurile femeilor se întâmplă foarte des în mijloacele de transport în comun.
Acum, femeile se pot proteja graţie tehnologiei
Digi Police este o aplicaţie dezvoltată de poliţia din Tokio, care permite de câteva luni victimelor ''frecărilor'' din metrou de a pune pe fugă agresorii şi să alerteze ceilalţi pasageri, relatează The Guardian.
Creat încă de acum trei ani pentru a informa şi sensibiliza cetăţenii despre escrocherii şi ordinării, programul a fost modificat de câteva ori. De când a intrat în funcţiune, el a fost declanşat de mai mult de 237.000 de ori. ''S-au înregistrat în jur de 10.000 de declanşări pe lună'' precizează un funcţionar de la poliţie.
Vagoane rezervate femeilor
Digi Police permite victimelor care nu îndrăznesc să reacţioneze când sunt pipăite să ceară imediat ajutor. Declanşată de utilizatoare, aplicaţia difuzează o voce care strigă :''Opreşte-te!''. O altă funcţionalitate permite afişarea mesajului ''Am de a face cu un agresor, Vă rog să mă ajutaţi'', astfel putând cere ajutorul celorlalţi pasageri fără să scoată un cuvânt.
Trenurile şi metrourile japoneze sunt teatrul a numeroase fapte de hărţuire şi agresiuni sexuale
Acestea din urmă au loc în vagoane sau în staţii. S-a ajuns până acolo încât încă din anii 2000, există vagoane rezervate exclusiv femeilor. Acestea sunt astăzi disponibile pe 87 de linii diferite în toată Japonia. Pentru ''pipăitorii'' obsedaţi, legea japoneză prevede o pedeapsă de până la 6 luni de închisoare şi o amendă de 500.000 de yeni (în jur de 4.500 de euro). Dacă agesiunea sexuală este însoţită de ameninţări sau violenţe, pedeapsa poate ajunge până la 10 ani de închisoare.