Agitaţie mare în politica mondială! Germania şi Franţa doresc sancţionarea Rusiei

Agitaţie mare în politica mondială! Germania şi Franţa doresc sancţionarea Rusiei

Nava va trece foarte aproape de insulele estice ale Greciei, iar acţiunea va dinamita cel mai probabil discuţiile diplomatice planificate între Atena şi Ankara, explică Politico. Escaladare periculoasă a tensiunilor din partea Turciei, reacţie puternică din partea Greciei, titrează ziarul elen Efimerida ton Syntakton, preluând declaraţiile ministrului grec de externe care şi-a avertizat omologii europeni că

Turcia acționează ca un sabotor al păcii și stabilității în regiune, fiind numitorul comun în toate situațiile problematice din regiune: Nagorno-Karabah, Siria, Irak, Cipru, sud-estul Mediteranei". Atitudinea Turciei pare să genereze o tot mai mare nemulţumire şi dezamăgire la Berlin, observă un alt ziar grecesc To Vima, preluând informaţii de la Deutsche Welle. Chiar dacă purtătorul de cuvânt al guvernului german reafirmă disponibilitatea Berlinului de a susţine orice efort diplomatic pentru detensionarea situaţiei, Deutsche Welle informează că ministrul german de externe, Heiko Maas, şi-a anulat vizita pe care urma să o efectueze miercuri la Ankara, hotărând să meargă doar la Atena şi Nicosia.

Pe scena politică globală, agitaţia continuă

În Austria, alegerile municipale de la Viena au dus la o victorie a stângii şi la o prăbuşire a extremei drepte, constată Le Monde. În Spania, în schimb, la chemarea extremei drepte, sute de vehicule au defilat luni la Madrid şi în alte oraşe spaniole pentru a cere demisia guvernului de stânga din cauza modului de gestionare a crizei COVID, remarcă La Libre Belgique.

În Bulgaria, socialiştii bulgari au făcut un guvern din umbră care, potrivit ziarului sofiot Dnevnik, va avea saptesprezece consilii ce vor monitoriza activitatea guvernului lui Boiko Borisov şi vor propune politici alternative. În Statele Unite, campania electorală intră pe ultima sută de metri, iar potrivit New York Times, dezertorii din tabăra actualului preşedinte, Donald Trump, îl ajută pe democratul Joe Biden să câştige teren în rândul votanţilor albi.

În culise, fostul președinte Barack Obama și compania lucrează pentru a mobiliza comunitățile hispanice și afro-americane, observă cotidianul brazilian Folha Online, comentând că Trump lasă impresia că ar fi devorat de haosul pe care el însuşi l-a generat. Trump a intrat în campanie cu promisiunea de come back, sau de o mare revenire, în sănătate și în economie.

Dar pandemia continuă să se desfăşoare liberă, iar guvernul abia dacă reuşeşte să aprobe continuarea ajutorului de urgență", explică ziarul brazilian. "În acest weekend, de la balconul Casei Albe, Trump a repetat un al treilea come back, cel al candidatului însuși, refăcut după infecția cu coronavirus. Dacă acest nou show de televiziune va eşua și Trump nu va îndepărta melancolia din campania sa, era populistă nu va fi fost altceva decât o paranteză, consideră Folha Online. Traducere: Carolina Ciulu- Radio România Actualităţi.