Evenimentul Zilei > Justitie > IZBUCNEȘTE un nou RĂZBOI. SCANDALUL care CUTREMURĂ OPINIA PUBLICĂ
IZBUCNEȘTE un nou RĂZBOI. SCANDALUL care CUTREMURĂ OPINIA PUBLICĂ

IZBUCNEȘTE un nou RĂZBOI. SCANDALUL care CUTREMURĂ OPINIA PUBLICĂ

În aparență, cele două cherhanale Agigea sunt poveşti frumoase, cu întreprinzători de succes, cu localuri devenite emblematice pentru o comună care, altminteri, nu are alte atracții de oferit. În esență, între cele două restaurante, „Pescăriei lui Matei” și „Golful Pescarilor”, este un război de uzură între patronii respectiv culminând cu acuzaţii grave la adresa primarului din Agigea, Cristian Cârjaliu.

Cristian Cârjaliu este acuzat că a furat un teren care, susţine patronul „Pescăriei lui Matei”, i-ar aparţine în urma unei  tranzacţii succesive între Întreprinderea Piscicolă Constanţa, SC Marea Neagră SA, SC Condemar SA şi, în final, SC Sarda Fish SRL (cea care deţine localul „Pescăria lui Matei”), scrie replicaonline.ro.

Terenul la care se referă patronul de la „Pescăria lui Matei” apare „consfinţit” ca tranzacţie prin intermediul unei facturi depusă şi la dosarul prin care primarul Cristian Cârjaliu a fost reclamat la DNA. Factura cu pricina pare să arate cu totul altfel în catastifele lichidatorului judiciar care s-a ocupat în 2001 de societatea Marea Neagră, societate care ar fi deţinut active la Agigea, înainte ca SC Sarda Fish să le preia. Şi mai interesant, într-un răspuns oferit de administratorul judiciar Maestro SPRL, nu ar fi existat bunuri la Agigea pe care SC Marea Neagră să le fi menţionat în inventare – deşi avea această obligaţie, ba mai mult, Marea Neagră nu ar fi avut voie să înstrăineze bunuri fără să anunţe administratorul judiciar.

În schimb, SC Sarda Fish a depus o factură datată 03.01.2001, prin care să ateste că SC Marea Neagră SA a vândut către Condemar un bun de la Agigea (teren platformă betonată), bun în posesia căruia a ajuns, ulterior, SC Sarda SRL. Deisgur, nedetaliată, povestea pare încâlcită, însă cu siguranţă misterul va fi desluşit de procurori, căci, neîndoielnic, urmează o nouă sesizare. De data aceasta, pentru fals şi uz de fals, aceasta fiind suspiciunea legată de factura prin care Sarda arată că ar fi proprietar.