Afaceri cu iz penal în Gara Craiova

Afaceri cu iz penal în Gara Craiova

Conducerea Regionalei CFR Craiova a ajuns în atenţia procurorilor. Şefii feroviarilor sunt acuzaţi că au organizat licitaţii dubioase pentru închirierea spaţiilor din incinta gării.

Şefii Regionalei CFR Craiova au ajuns să facă drumuri la Parchet şi poliţie pentru „a da cu subsemnatul“. Aceştia sunt bănuiţi că au pus pe roate o adevărată afacere cu spaţiile comerciale şi terenurile regionalei, prejudiciind astfel instituţia. La mijloc este gara din Craiova, a cărei modernizare se află pe ultima sută de metri. Directorul Dorel Ciucă şi şeful de divizie Viorel Bădescu sunt acuzaţi că au scos preferenţial la licitaţie mai multe spaţii comerciale aparţinând regionalei, „licitaţii câştigate de cine a trebuit“.   Pe mâna Parchetului

Ancheta poliţiştilor şi a procurorilor craioveni a plecat de la sesizările unuia dintre angajaţii care au refuzat să ia parte la „jocurile necurate“ din Regională. Pentru asta, omul susţine că şi-a pierdut postul. „Şefii promovau licitaţiile după bunul plac. Iar când acestea aveau loc, câştiga cam cine trebuie. Astfel, chiriile pe care le încasează Regionala sunt mai mici decât trebuie, şi asta pentru că preţurile de pornire nu erau aliniate. Am refuzat să semnez acte murdare şi suport consecinţele“, susţine ceferistul.

Conform rechizitoriului, procedura era simplă: anunţarea licitaţiei se întârzia voit, astfel încât să se prezinte anumite firme, care să nu liciteze un preţ mare. La următoarea licitaţie, preţurile pentru închiriere nu erau aliniate, astfel încât veniturile CFR nu creşteau. Acest lucru a contribuit la amânarea finalizării lucrărilor. „Am solicitat eliberarea zonelor comerciale pentru a continua lucrarea. După câteva luni, am primit un răspuns pozitiv. Mai multe nu mai spun, că şi aşa CFR-ul ne dă bani cu pipeta şi ne acuză că noi am întârziat lucrarea“, spune unul dintre şefii firmei care modernizează Gara Craiova.

Pe de altă parte, în cazul unui teren din Craiova, planurile şefilor CFR au fost date peste cap. Aceştia au avizat preţul de pornire al licitaţiei de 7,7 lei pe metru pătrat, de o sută de ori mai mic decât cel normal. Întrucât la licitaţie s-a prezentat şi „cine nu trebuia“, terenul a fost adjudecat cu 90,86 de lei pe metru pătrat.

„Nu am niciun interes cu acele spaţii. Am fost reclamat şi la Bucureşti, dar nu au fost găsite nereguli. Eu urmăresc doar interesul CFR-ului. Puteam să ajung eu la Parchet cu cel care sesizează aceste neadevăruri. El a fost pus în funcţie de Orban şi demis de mine pe criterii profesionale“, susţine Dorel Ciucă, directorul Regionalei CFR Craiova.

Ne puteți urmări și pe Google News