Afacere de familie: suc de mere

Afacere de familie: suc de mere

În localitatea Dumbrăviţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, o familie şi-a investit toată averea într-o făbricuţă de sucuri de mere.

„Am lucrat cu soţul în Germania la o fabrică de sucuri şi am zis că şi la noi se poate face aşa ceva, mai ales că în zonă se fac foarte multe mere“, povesteşte Magdalena Moldovan.

Până acum au investit peste 100.000 de euro, iar sucurile produse la Dumbrăviţa sunt foarte căutate în judeţele Cluj, Sălaj şi Bistriţa- Năsăud, mai ales pentru că nu conţin conservanţi. „Mărul îl stoarcem cu o presă mecanică, după care sucul îl pasteurizăm la o temperatură de 90 oC, după care îl îmbuteliem. Pe tot acest parcurs, nu există conservanţi. Nu vindem în comerţ pentru că ar creşte valoarea sucului. Avem toate rezultatele de laborator la zi şi avem clienţi care ştiu de noi. În fiecare an sunt tot mai mulţi“, mai spune Magdalena Moldovan.

„Vara mergem şi muncim în Germania, iar ce câştigăm investim în fabrica noastră. În plus, profitul din sucul de mere îl reinvestim în afacere. Ca să fiu sinceră, câştigăm cam 7.500 de euro pe lună, dar procesul de producţie e de doar două, maximum trei luni. Din păcate nu putem să cumpărăm mere iarna, pentru că sunt cam scumpe“, mai spune Magdalena Moldovan.

Cei doi întreprinzători bistriţeni spun că statul nu le-a acordat nicio facilitate. „Am fost să luăm un credit european, dar ne-au pus atâtea condiţii încât am renunţat şi ne-am decis să facem totul pe banii noştri“, spune bistriţeanca. Fabrica soţilor Moldovan produce pe zi aproximativ 2.000 de litri de suc de mere natural. „Oamenii din zonă nu prea aduc mere să facem suc, pentru că mai bine le păstrează să facă ţuică“, mai spune Magdalena Moldovan.

Ne puteți urmări și pe Google News