Evenimentul Zilei > Actualitate > Aeronavă MApN, cu ajutoare pentru Spania, întoarsă la sol din motive tehnice
Aeronavă MApN, cu ajutoare pentru Spania, întoarsă la sol din motive tehnice

Aeronavă MApN, cu ajutoare pentru Spania, întoarsă la sol din motive tehnice

Un avion C-27J Spartan al Forțelor Aeriene Române, care a decolat sâmbătă, 2 mai, în jurul orei 09.10, spre Spania pentru transportarea a 90.000 de măști de protecție de tip FFP 2, s-a întors, din motive tehnice, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

În urma unei probleme de natură tehnică semnalată de aparatura de bord, după decolarea de pe aeroportul din Otopeni, echipajul a aplicat procedurile standard pentru astfel de situații și a decis revenirea pe aerodromul militar, potrivit MApn.

Aeronava a revenit în deplină siguranță pe Aeroportul Otopeni, în jurul orei 11, misiunea de zbor fiind reprogramată pentru duminică, 3 mai, la ora 9.00.

Aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române decolase, sâmbătă, 2 mai, la ora 09.00, de la Baza 90 Aeriană Otopeni, cu destinația Madrid  pentru transportul în Spania a 90 mii de măști de protecție tip FFP 2.

Aceste materiale sunt parte din rezerva de contramăsuri medicale pentru epidemia de COVID-19, constituită în România, achiziționate de către țara noastră pe baza unui grant în valoare de 10 milioane € semnat de DSU/IGSU cu Comisia Europeană prin Direcția Generală Protecție Civilă și Operațiuni Umanitare Europene (DGECHO).

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: