Aer irespirabil, secetă peste tot, incendii din nimic. O imagine a SUA în 2050

Aer irespirabil, secetă peste tot, incendii din nimic. O imagine a SUA în 2050 Sursa foto: arhiva EVZ

Aerul, în orașe, va ajunge irespirabil, seceta va face agricultura neviabilă. Marile incendii de azi vor deveni gigantice.

Se știe că anul 2050 va fi un an crucial în lumea schimbărilor climatice, deoarece numeroase sectoare ale lumii vor fi afectate în mod drastic până atunci de schimbările climatice ce se văd deja.

Conform greenly.earth.com, printre exemplele de ceea ce s-ar putea întâmpla până în anul 2050 dacă nu se iau măsuri de atenuare a efectelor actuale ale schimbărilor climatice, în SUA,  se numără următoarele:

Sănătatea în alertă

#Asistența medicală și sănătate publică - Întrucât asigurarea de sănătate reprezintă deja o amenințare serioasă pentru mulți americani în prezent, acest lucru se va înrăutăți pe măsură ce temperaturile vor continua să crească vertiginos - deoarece resursele vor continua să se diminueze, cum ar fi apa potabilă viabilă. De fapt, OMS preconizează că numărul deceselor va crește în medie cu 250.000 anual între 2030 și 2050 - în special din cauza malnutriției și a stresului termic, toate acestea putând fi evitate prin combaterea schimbărilor climatice.

Ne puteți urmări și pe Google News

#Gestionarea apei și a deșeurilor. Având în vedere că corpurile de apă, cum ar fi oceanele, lacurile, râurile și cursurile de apă, rămân vulnerabile la efectele încălzirii globale. Se estimează că, până în 2050, până la jumătate din populația lumii va trăi în zone cu penurie de apă. În plus, deșeurile la nivel mondial vor crește cu 70% până în 2050, ceea ce demonstrează că o mai bună gestionare a apei și a deșeurilor va fi esențială pentru a putea fi stăpânită înainte de 2050.

Ne va omorî aerul

#Calitatea aerului - Incendiile de vegetație sunt din ce în ce mai frecvente în întreaga lume. Efectele se răspândesc adesea în alte părți și în alte regiuni ale lumii. De fapt, calitatea aerului va deveni atât de proastă încât va deveni principala cauză a deceselor legate de mediu până în 2050.

#Infrastructură - Investiția într-o casă sau într-o proprietate de închiriat în 2050 va deveni probabil mult mai dificilă. Dezastrele naturale, cum ar fi incendiile, uraganele și tornadele, amenință valoarea sau ratele de dobândă ale proprietății, pe lângă deteriorarea rețelelor electrice.

#Agricultură - Temperaturile ridicate dar fac aproape imposibilă producția de recolte comestibile.  Până în 2050, producția de alimente nu va fi suficientă pentru populația noastră globală. Populație care se estimează că va ajunge la aproape 10 miliarde de oameni până în 2050.

Urbanizarea nu e bună

#Urbanizarea și viața de zi cu zi. Până la 14 orașe numai în Statele Unite ar putea fi parțial sau comple10t sub apă până în 2050. Mulți vor sfârși prin a se mutaîn zone în care populația densă va copleși orașele și va crea noi probleme. În cele din urmă, urbanizarea este inevitabilă în contextul schimbărilor climatice - și ar putea genera consecințe rele până în 2050. NASA a estimat că, dacă Statele Unite continuă să emită gaze în ritmul actual, am putea adăuga 1,5 grade Celsius până în 2050. Prin urmare, viața noastră de zi cu zi va continua să se schimbe. Munca la distanță și implementarea unor măsuri de precauție suplimentare vor fi necesare. Totul pentru a preveni efectele pe care un val de căldură le-ar putea avea asupra sănătății umane.

#Schimbările climatice vor avea, cu siguranță, un impact profund asupra țărilor în curs de dezvoltare. Mai ales și a comunităților vulnerabile din întreaga lume. Dar cum vor afecta schimbările climatice o țară atât de plină de resurse și de puternică precum SUA în 2050?

articol sustinut