Adulterul, sarea şi piperul cuplului

Adulterul, sarea şi piperul cuplului

O expertă în consulting marital susţine că relaţiile extraconjugale pot salva căsniciile cu probleme.

Legăturile extraconjugale sunt soluţia perfectă pentru salvarea mariajului. La această concluzie a ajuns Mira Kirshenbaum, autoarea cărţii „Când oamenii buni au legături amoroase“, publicată recent. Având la activ o experienţă de 30 de ani în calitate de consilier marital, Kirshenbaum susţine că, din cauză că societatea nu a reuşit până acum să aibă o discuţie despre infidelitate pe un ton îngăduitor, aspectele pozitive ale adulterului au fost ignorate, notează „The Daily Telegraph“.

Totuşi, autoarea este de părere că toţi cei care recurg la gesturi de infidelitate ar trebui să nu facă public acest fapt, întrucât dezvăluirea unei astfel de legături le-ar fi dăunătoare.

Mai mult, Kirshenbaum susţine că persoana infidelă nu ar trebui să recunoască nici măcar dacă partenerul ar întreba-o direct.

O carte „pentru oamenii decenţi“

„Uneori, o legătură extraconjugală poate fi cea mai bună cale pentru o persoană care a fost necredincioasă să obţină informaţiile necesare pentru a se schimba şi un impuls în acest sens“, a explicat aceasta.

Mira Kirshenbaum, care deţine funcţia de director al Institutului Chestnut Hill, un centru de cercetare şi psihoterapie din Boston, Massachusetts, atrage însă atenţia că nu încurajează adulterul.

Ea a declarat că volumul nu se adresează „gunoaielor“ care cred că pot să înşele şi să scape fără pedeapsă, ci oamenilor decenţi, care ştiu când au greşit.

„Aceşti oameni suferă groaznic şi au nevoie să se elibereze de sentimentele de vinovăţie şi de ruşine deoarece astfel de emoţii au efect paralizant“, a continuat Kirshenbaum.

Terapie antiinerţie

Potrivit ei, cei mai mulţi dintre „crai“ sunt oameni buni, care caută dragostea adevărată. „Dacă este gestionată corect, o legătură extraconjugală poate fi terapeutică şi poate să scoată oamenii din inerţie. (...) Te poţi gândi la asta ca la o procedură medicală radicală, dar necesară. Dacă mariajul este un stop cardiac, adulterul poate fi defibrilatorul“, a spus experta în consiliere maritală.

Abordarea sa a fost criticată dur de unii dintre colegii săi de breaslă. „Nu trebuie să subestimăm suferinţa imediată cauzată de o idilă“, a explicat Phillip Hodson, membru al Asociaţiei Britanice pentru Consilieri şi Psihoterapeuţi. Hodson recunoaşte că este necesară o cercetare sociologică privind fenomenul adulterului, însă consideră că această carte merge prea departe.

Ne puteți urmări și pe Google News