Evenimentul Zilei > Politica > Adriana Săftoiu: “Traian Băsescu a spus abia după terminarea mandatului că SERVICIILE au prea multă PUTERE. Regretul meu vine din faptul că a avut 10 ani la dispoziție să o facă”
Adriana Săftoiu: “Traian Băsescu a spus abia după terminarea mandatului că SERVICIILE au prea multă PUTERE. Regretul meu vine din faptul că a avut 10 ani la dispoziție să o facă”

Adriana Săftoiu: “Traian Băsescu a spus abia după terminarea mandatului că SERVICIILE au prea multă PUTERE. Regretul meu vine din faptul că a avut 10 ani la dispoziție să o facă”

Adriana Săftoiu a lansat încă un atac la adresa fostului președinte al României, Traian Băsescu. Prim-vicepreședintele PNL a spus că regret faptul că abia după terminarea celui de-al doilea mandate, Traian Băsescu a spus că serviciile secrete au multă putere în România.

"Atât SRI, SIE și toate celelalte trebuie să fie puternice. Există, însă, clar abuzuri și când Curtea declară neconstituțional trebuie să fie ceva acolo. Pe de altă parte, mi se pare grav să vii să spui că vei modifica printr-o OUG legea respectivă. Se cam bat cap în cap declarațiile acestea cu declarația premierului care spunea că nu va adopta o OUG prin care să schimbe o lege politică. Trebuie să fim foarte atenți. Am fi avut nevoie de o comisie parlamentară puternică și care să nu fie atât de înfricoșată că trebuie să se ocupe de activitatea serviciilor secrete. Dacă se fac abuzuri, inclusiv serviciile secrete trebuie să înceteze să facă abuzuri”, a spus Adriana Săftoiu la Realitatea TV.

“Dați-mi voie să vă reamintesc o propoziție importantă a președintelui, pe care a făcut-o, din păcate, după terminarea mandatului când a zis că serviciile au prea multă putere. Sunt de acord. Regretul meu vine din faptul că a avut zece ani la dispoziție să o facă”, a completat Săftoiu, întrebată de decizia CCR  de a declara neconstituțional un articol din Codul de Procedură Penală care reglementează supravegherea tehnică dispusă direct de procuror.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: