Evenimentul Zilei > Politica > Adrian Năstase ÎNTOARCE ARMELE împotriva fostului său partid: „Nu ne ajută cu NIMIC achiziționarea RACHETELOR PATRIOT”
Adrian Năstase ÎNTOARCE ARMELE împotriva fostului său partid: „Nu ne ajută cu NIMIC achiziționarea RACHETELOR PATRIOT”

Adrian Năstase ÎNTOARCE ARMELE împotriva fostului său partid: „Nu ne ajută cu NIMIC achiziționarea RACHETELOR PATRIOT”

Adrian Năstase lanseză un nou atac la adresa PSD, fostul său partid, cât și la adresa Guvernului cu privire la achiziționarea rachetelor Patriot.

„Degeaba se achiziționează în prezent aceste rachete Patriot. Ele nu ne vor ajuta să îi învingem pe ruși în vreun fel. S-a renunțat prea ușor la legea offset-ului. E un reproș și către Guvern, și către factorul politic, și către președinte.

Chiar dacă vom cumpăra încă 200 de sisteme de baterii, România va continua să fie controlată de o geografie. Rusia va continua să fie vecinul nostru. Cei care îmi reproșează că sunt omul rușilor le spun că așa de om al rușilor sunt că am băgat România în UE și NATO.”, a declarat Năstase la Antena 3. 

România va achiziționa rachete PATRIOT din SUA pentru 4 miliade de dolari, fără TVA în condițiile în care în legilație se prevedea că firmele străine care vând armament României să facă investiții în țara noastră. Legea offset-ului nu mai este valabilă de pe vremea Guvernului Boc.