Adrian Năstase dă de PĂMÂNT cu Macovei. „Mercenar pentru Bruxelles. Aștept OFERTE”

Adrian Năstase dă de PĂMÂNT cu Macovei.  „Mercenar pentru Bruxelles. Aștept OFERTE”

Într-o postare de pe blogul său, fostul premier Adrian Năstase o critică pe europarlamentarul Monica Macovei. În opinia lui Năstase, Macovei este o mercenară în căutarea unui partid care să o pună din nou pe listele pentru alegerile europarlamentare.

 „Urmăresc, cu oarecare atenție, configurarea listelor pentru europarlamentare. Motivele celor care vor să fie incluși pe liste par a fi foarte diferite. Unii vor să se auto-exileze acolo, alții așteaptă recompense de la propriul partid, alții s-au săturat de scandalurile politice interne, alții își doresc, pur și simplu, o sinecură bine plătită. Unii fac deja parte dintr-o frăție europeană, trans-națională, utilă pentru frăgezirea naționalismelor politice și economice. Există astfel de mercenari în diferite delegații. Unii dintre ei sunt utili să-și atace propria țară la Parlamentul European, în numele unor interese trans-naționale.

Utilizată, în calitate de ministru al Justiției, împotriva adversarilor politici, de către cel care a creat „regimul mafiot” din România, Monica Macovei și-a continuat apoi opera distructivă la Bruxelles, alături de alți „mercenari” ai internaționalei „Anti-corapshan”. Repudiată de PDL, chiar și de Băsescu, fostul procuror ceaușist și-a creat un partid cu 10 membri mititei – M10 – din care a demisionat în noiembrie 2018, așteptând să vadă de unde ar putea veni o nouă oferta de sinecură.

Anunțul sau de publicitate ar putea sună astfel: „mercenar pentru Bruxelles pentru a reprezenta România (sau o altă țară), aștept provincia”, a scris Năstase, pe blog.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reamintim că în luna iunie a anului trecut, a fost votat raportul final al Comisiei parlamentare de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a clarifica aspectele ce ţin de desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticoruptie. Președintele Comisiei, senatorul PSD Viorel Salan, a concluzionat că ministrul Justiţiei de la acea vreme, Monica Macovei, a încălcat legea.

Comisia parlamentară a investigat dacă din arhiva SIPA au fost copiate ilegal documente confidențiale privind viața privată a magistraților. Ministerul Justiției a spus anul trecut că au fost vizitatori în arhiva SIPA care nu aveau certificate ORNISS și că peste 3.000 de pagini din dosarele SIPA au fost copiate la xerox. EVZ a publicat în 2017 un raport secret care arată nereguli grave: după desființarea SIPA, informații confidențiale din arhiva acesteia ar fi ajuns la fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, iar alte documente ar fi dispărut fără urmă, după mai multe vizite care au avut loc în incinta arhivei.