Adrian Năstase, măcinat de secretele FMI

Adrian Năstase, măcinat de secretele FMI

Liderul PSD Adrian Năstase susține că FMI ține secret un document extrem dur pentru România, care prevede o nouă serie de măsuri de austeritate pentru perioada următoare și afirmă că din această cauză reprezentanții Fondului nu s-au întâlnit cu opoziția.

”Din câte ştiu eu, delegaţia FMI nu ne-a contactat pentru a ne cere opinia în legătură cu un text pe care, oricum, îl ţin secret. Un text care, din informaţiile mele, cel puţin în varianta din 3 mai, este extrem de dur, inclusiv în ceea ce priveşte ”reforma” în domeniul medical, pentru perioada 2010-2013 - număr de paturi, cheltuieli cu medicamentele, cu medicii, reduceri cu 0,8% din PIB , prin reducerea cheltuielilor sociale, prin disponibilizări în societăţile de stat, inclusiv pregătirea pentru privatizare a transportului CFR marfă, a începerii privatizării TAROM, măsuri dure în sectorul energetic - inclusiv la Oltchim”, spune Adrian Năstase, într-o postare pe blogul personal.

Cum documentele FMI sunt trecute la secret de liderul PSD, el spune că va elabora o ”Notă - Pro Memoria”, care să cuprindă ”unele observaţii în legătură cu felul în care este condusă, de şapte ani, politica economică a României de către Regimul Băsescu”. Delegația FMI, Băncii Mondiale și Comisiei Europene ar fi trebuit să se întâlnească, săptămâna trecută, cu reprezentanții opoziției. ”Din păcate PSD şi PNL au ales să nu se întâlnească cu noi. Au alt program'', a precizat şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks, după o întâlnire pe care a avut-o vineri cu liderii UNPR. Delegaţia FMI evaluează îndeplinirea de către România a condiţionalităţilor din acordul de tip preventiv, convenit cu autorităţile române.

Ne puteți urmări și pe Google News