"Eu cred că Iohannis urmărește o situație de pat, de blocaj, în care PSD și PNL să rămână blocate la nivel de 35%, ca să aibă posibilitatea să decidă fie o formulă de dreaptă, sau de mare coaliție, în care să fie interesate cele două partide, cu posibilitatea ca el să sugereze un ministru tehnocrat – nu știu, o formulă de exemplu, cum este cea cu Mugur Isărescu, doar ca exemplu vorbesc", a declarat Năstase la Antena 3.

"Dacian Cioloș este o variantă foarte comodă, dar nu cred că va dori să facă asta, să piardă contactul cu Bruxelles. Nu cred că își dorește să își mențină acest salariu, când are un parcurs diferit la Bruxelles", a adăugat el.

"Costin Borc este un tip foarte bun pe chestiuni de managament, de infra și meta structuri economice, dar nu cred că este ușor de acceptat din punct de vedere politic. Poate să aibă un rol într-un guvern PNL" mai spus Năstase.

"George Maior cred că s-a săturat să tot fie pe lista de premieri. El era pe lista aceea și dacă Victor Ponta câștiga. Aici este un careu de valeți, dar mi se pare că nu este relevant pentru discuția asta", a adăugat fostul premier.