Baronul Adrian Duicu a fost SUSPENDAT din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi
- Silvana Chiujdea
- 18 aprilie 2014, 14:11
Adrian Duicu a fost suspendat din funcţia de preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi. Ordinul a fost emis de către prefectul Nicolae Drăghiea şi a fost deja trimis către Consiliul Judeţean pentru punerea în aplicare.
Potrivit informatiadeseverin.ro, a fost suspendat din funcţie chiar în Vinerea Patimilor, prin Ordinul cu numărul 76/2014.
Adrian Duicu se află în arest preventiv pentru fapte de corupție din data de 4 aprilie. În acelaşi dosar, au fost areştaţi și șeful Poliției Mehedinți, Ștefan Ponea, și omul de afaceri Constantin Popescu, liderul PSD Orșova.
Atunci când a fost arestat, judecătorul l-a întrebat pe Duicu despre această afacere, dar acesta a aruncat întreaga vină pe administratorul firmei sale. „Casa de Sănătate este într-o relație directă cu Consiliul Județean, având în vedere că Spitalul judțean este în subordinea Consiliului Județean, iar banii acordați de Casa de Sănătate, Spitalului Județean. Programele infomatice asigură imposibilitatea decontării fictive a unor sume de bani, iar responsabilul direct este numita Drăghia Valentina și nu eu”.
Judecătorul l-a întrebat pe Duicu despre relația cu Cristi Bușoi (PNL), fost ministru al Sănătății și fost șef al CNAS. „Cu Bușoi sunt în relații foarte bune, fiind tot din Turnu Severin, suntem de o vârstă, dar nu i-am cerut bani pentru RMN. Nu am nicio legătură cu încheierea contractului dintre RMN și Casa de Sănătate”, s-a dat nevinovat politicianul PSD.
Cei trei sunt cercetați într-un dosar de corupție, ancheta DNA scoțând la iveală amănunte uluitoare despre modul în care baronul de Mehedinți a făcut avere. Astfel, una din firmele sale a făcut un profit record de pe urma afacerilor cu decontări medicale. Societatea Romrad RMN SRL, controlată de familia lui Adrian Duicu (PSD), a primit 70% din totalul sumelor decontate de Casa de Asigurări de Sănătate pentru servicii paraclinice pentru întreg județul Mehedinți.
Societatea este controlată de Adrian Duicu, dar în acte, ca asociați, apar mama și soția acestuia. Este vorba de sume uriașe de bani care s-au scurs din bugetul CAS, în anii 2012-2013, direct către firma Romrad RMN, iar procurorii DNA au date potrivit cărora au fost înscriși pacienți fictivi și au fost înregistrate în acte efectuarea de investigații medicale care nu au fost realizate în realitate.