Evenimentul Zilei > Politica > Adrian Cozma, deputat PNL, cere excluderea UDMR de la guvernare. „Ne disprețuiesc, nu au minimă decență”
Adrian Cozma, deputat PNL, cere excluderea UDMR de la guvernare. „Ne disprețuiesc, nu au minimă decență”

Adrian Cozma, deputat PNL, cere excluderea UDMR de la guvernare. „Ne disprețuiesc, nu au minimă decență”

Deputatul PNL, Adrian Cozma, a lansat vineri un atac la UDMR și cere excluderea formațiunii de la guvernare, spunând că liderii acesteia nu au transmis niciun mesaj de Ziua Națională a României.

Deputatul PNL, Adrian Cozma, îi acuză pe liderii UDMR că nu au transmis niciun fel de mesaj românilor de Ziua Naţională, nici măcar unul de minimă decenţă: „Liderii maghiarilor nu au transmis niciun fel de mesaj de Ziua Națională!”. Ne disprețuiesc, nu au minimă decență!

După ce UDMR a ignorat complet Ziua Națională, 1 Decembrie, societatea civilă și unii lideri politici au reacţionat, Printre aceștia se află şi liderul PNL de Satu Mare.

Adrian Cozma, PNL, a cerut excluderea UDMR de la guvernare: Cred că trebuie să refacem formula guvernării

Motivul principal al supărării deputatului PNL, Adrian Cozma, este că  „liderii UDMR nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Națională”.

„UDMR nu are ce să mai caute la guvernare. Liderii UDMR nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Națională. Nici măcar unul de minimă decență, un simplu la mulți ani. Nici pe pagina UDMR nu există vreun mesaj și cred că acest lucru îi descalifică. Cum poți pretinde că reprezinți o țară dacă îți arăți pe față disprețul față de ea? De 15 martie toți de aici le adresăm maghiarilor mesaje de la mulți ani. Și o facem din respect.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu le cerem să se bucure, deși in această țară guvernează la nivel central și local, au primari, președinți de consilii județene. UDMR are reprezentare mai mare în raport cu numărul de cetățeni de etnie maghiară fiind avantajați foarte mult de sistemul de vot și cu toate astea nu vedem o conexiune a lor cu statul român, nu vedem respect față de însemnele naționale, dimpotrivă.

Cred că trebuie să refacem formula guvernării. UDMR nu mai poate reprezenta statul român la acest nivel”, a scris deputatul PNL de Satu Mare Adrian Cozma pe Facebook.

Cum au jignit oficialii UDMR România, de 1 Decembrie

Dintre toţi liderii UDMR, doar ministrul Sportului, Eduard Novak, a publicat pe pagina sa un mesaj de Ziua Națională a României.

„Aș vrea să dedic mesajul meu de 1 Decembrie celor care cunosc munca grea din spatele unei medalii, a unui titlu, a unei înalte performanțe, indiferent de domeniu. Acelora care ne fac mândri.

Le doresc în continuare multă putere, încredere și să lupte până la capăt pentru idealurile lor. La mulți ani, România!”, a scris ministrul Sportului, Eduard Novak pe contul său de Facebook.