Evenimentul Zilei > Politica > Adrian Anghelescu, proiecte extraordinare pentru elevii din Giurgiu
Adrian Anghelescu, proiecte extraordinare pentru elevii din Giurgiu

Adrian Anghelescu, proiecte extraordinare pentru elevii din Giurgiu

Centru de Excelență pentru elevii cu aptitudini deosebite, sprijin financiar pentru copiii performanți, școli reabilitate și un bazin de înot - sunt doar câteva dintre proiectele candiatului PNL la Primăria Giurgiu, Adrian Anghelescu.

Politicianul s-a întâlnit cu cadrele didactice și decidenții din învățământ pentru a le prezenta proiectele sale și a le asculta dorințele, astfel încât școala giurgiuveană să crească în performanțe cu sprijinul primăriei.

„O societate în care membrii comunitații prezintă carențe în educație, este o societate în care nu se pot institui reguli pentru dezvoltarea individuală și colectivă, o societate în care dispare speranța unui viitor mai bun. Educaţia trebuie să răspundă exigenţelor cerute de evoluţia naţională şi internaţională şi se realizează în perspectiva unui ideal de personalitate umană”, spune Adrian Anghelescu.

„Importanţa educaţiei în cazul societăţii noastre este uriaşă. O generaţie educată, instruită, căreia i s-au transmis valorile morale, culturale şi istorice, poate duce mai departe moştenirea primită de la predecesori şi poate da şansa viitorului spre mai bine. O societate educată poate face diferenţa între bine şi rău, între influenţele negative şi cele pozitive”, adaugă candidatul PNL la Primăria Giurgiu.

„Educația începe in sânul familiei dar se definitivează în instituţiile de învăţământ şi are scopul de a introduce elevii progresiv în paradigmele cunoaşterii. Elementul central al educației îl reprezintă individul. Educația modelează personalitatea, nteligența, afectivitatea, latura nevăzută a individului însa, pentru a modela integral individul, este nevoie să privim și latura fizică. Sportul este activitatea fizică ce menține și susține sănătatea organismului, asigurând starea optimă de dezvoltare și cunoaștere”, punctează politicianul liberal.

El a explicat și felul în care proiectele pot fi finanțate cu bani europeni: „Uniunea Europeană susține educația prin Programul Operațional Regional (POR) și pentru perioada 2021-2027 a alocat Axa 5 – O regiune educată, ce are ca obiectiv „Îmbunătățirea accesului la servicii de calitate și favorabile incluziunii în educație, formare și învățarea pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurii”.

Principalele proiecte ale lui Adrian Anghelescu în educație și sport sunt:

  1. Susținerea performanței și sprijinirea financiară a elevilor și sportivilor prin acordarea unui sistem de burse de merit, de studiu și burse sociale;
  2. Încurajarea învătământului dual în parteneriat public-privat, reconversia unor unități de învățământ în școli profesionale și licee tehnologice, încurajarea tinerilor de a se califica într-o meserie aplicată prin acordarea de burse de studiu, decontarea cheltuielilor cu transportul și cazarea;
  3. Crearea Centrului de Excelentă în educație pentru elevii cu abilități deosebite;
  4. Continuarea programului de gratuitate a transportului public local, acordată elevilor;
  5. Construirea de unitați de învătământ preșcolar, școlar și liceal la nivelul standardelor europene de calitate;
  6. Reabilitarea unităților de învătământ existente, prin proiecte europene de modernizare;
  7. Încurajarea sportului giurgiuvean prin susținerea financiară a tuturor cluburilor și asociațiilor private care se adresează tinerilor;
  8. Construirea unor terenuri polisportive în diverse zone ale orașului, unde giurgiuvenii vor putea practica sporturile individuale și de echipă;
  9. Finalizarea bazinului de înot construit de Compania Națională de Investiții, în zona Parcului Steaua Dunării;
  10. Transformarea imobilelor aferente Punctelor Termice de cartier în săli de sport ce vor fi operate în parteneriat public-privat.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: