Evenimentul Zilei > Actualitate > Adolescent dat pe mâna poliției de tată! S-a filmat când chinuia un pui de pisică
Adolescent dat pe mâna poliției de tată! S-a filmat când chinuia un pui de pisică

Adolescent dat pe mâna poliției de tată! S-a filmat când chinuia un pui de pisică

Caz de o cruzime abominabilă la Cluj. Un adolescent a fost dat chiar de tată pe mâna poliției, după ce a schinguit și omorât un pui de pisică.

S-a filmat când chinuia un pui de pisică! Gest de o cruzime greu de imaginat la un adolescent de 16 ani, din Cluj-Napoca. După ce a primit cadou un pui de pisică, în loc să îl îngrijească, băiatul l-a schingiuit în mod barbar până l-a ucis.

Și mai șocant este că a filmat totul și i-a trimis imaginile femeii care i-l donase. Poliția îl cercetează acum pentru uciderea cu intenție a unui animal – faptă care se pedepsește cu închisoare.

Chinul la care a fost supus bietul pui de pisică este oribil. Adolescentul filmează încontinuu cum animalul se zbate ca să se salveze. Totul pare că a fost premeditat. ”Și-a făcut un scenariu, în sensul că s-a pregătit cu o cameră pusă pe frunte ca să poată surprinde exact ceea ce el îi făcea pisicii”, a declarat Ana-Maria Nemeș, vicepreședinte ONG protecția animalelor.

S-a filmat când tortura și omora un pui de pisică!  A trimis imaginile femeii care i-l dăruise

Și mai ciudat este că după ce a filmat secvențele revoltătoare, adolescentul le-a trimis prin intermediul unei aplicații de mesagerie femeii care îi donase luna trecută animalul.

”A refuzat să-mi spună cum se simte, dacă se adaptează și a refuzat 4 zile. A patra zi ne-a trimis acel filmulet în care se vede clar că el – în data de 27 când l-am dat, l-a omorât, l-a schingiuit”, a spus Ligia Siciu. În stare de șoc, femeia a apelat la o asociație de protecție a animalelor, iar poliția a deschis un dosar penal.

Reprezentant ONG protecția animalelor: ”Videoclipul era de o cruzime înspăimântătoare”

“Am primit un mesaj, text și video, în care mi se cerea ajutorul. Videoclipul era de o cruzime înspăimântătoare”, a precizat Ana-Maria Nemeș. Alexandra Luca, purtător de cuvânt Poliția Cluj, a declarat “Sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”.

Adolescentul a fost dus în fața magistraților, iar procurorii au dispus în cazul lui controlul judiciar pentru 60 de zile. În plus va trebui să se supună și unui tratament medical. Tatăl său se declară îngrozit de fapta lui.  “Noi l-am dus la polițiști, noi am aflat de asta și l-am dus. El era supravegheat de fiecare dată”, spune tatăl adolescentului.

“Din punct de vedere psihologic, chiar psihiatric, este un comportament care se investighează și este asociat cu diferite probleme, tulburări. Prima ipoteză pentru această persoană este că are o problemă și are nevoie neapărat de o evaluare de specialitate”, apreciază Gabriela Groza, psiholog judiciar.

În România, uciderea animalelor se pedepsește cu până la un an de închisoare sau cu amendă penală.

Sursa: Știrile Pro TV