Un diplomat nord-coreean, aflat la post în Marea Britanie de 10 ani, a cerut azil politic, împreună cu familia, în Coreea de Sud, au anunțat oficialitățile de la Seul.
Adjunct al ambasadorului la Londra, Thae Yong Ho, a fugit în Coreea de Sud, după ce „a pus la cale planul minuțios”, iar ambasada nord-coreeană a încercat să-l găsească, dar nu a reușit.
Diplomații se află sub o presiune tot mai mare, de la Phenian, pentru a combate informațiile legate de încălcarea drepturilor omului de către regimul dictatorial din țara lor. La începutul anului, un alt oficial al Partidului Comunist coreean a fugit cu familia sa, de la un post din Rusia, deoarece asupra sa se făceau presiuni pentru a atrage noi surse străine de finanțare pentru Coreea de Nord. Pe lângă oficialii din cercurile înalte ale puterii, care au părăsit țara în ultimii ani, s-au aflat și numeroși oameni de rând. În 2011, 2.760 de nordcoreeni au fugit în Sud, iar după măsuri dure de securitate la graniță, în 2012 numărul a scăzut la 1.502. Anul acesta, 815 persoane au ajuns în Sud, cu 15,6% mai multe ca în aceeași perioadă a anului trecut. Pe de altă parte, Coreea de Nord a anunţat că a reluat producţia de plutoniu, prin reprocesarea barelor de combustibil uzat, şi că nu va opri testele nucleare, atât timp cât „continuă ameninţările SUA”. Coreea de Nord produce uraniu înalt îmbogățit, necesar pentru arme nucleare şi energie nucleară, „după cum este programat”, au spus oficialii