Adio erori umane! Inteligenta Artificială va pregăti judecători roboţi. Detalii incredibile despre acest proiect

Adio erori umane! Inteligenta Artificială va pregăti judecători roboţi. Detalii incredibile despre acest proiect

Judecătorii roboți „își vor pronunța sentința fără erori umane” în instanțe. Aşadar, AI va intra în sistemul de justiție deschizând ușile către o sală de judecată complet automatizată.

Este foarte probabil ca majoritatea oamenilor din temnițe să creadă că un avocat mai bun, un judecător îngăduitor sau un juriu mai înțelegător ar fi putut face lucruri bune pentru ei. Greșeala este umană, dacă n-ar fi aşa, vor spune ei... Dar oare poate fi eliminat elementul uman aşa cum se preconizează?

Firmele de avocatura folosesc deja algoritmi informatici pentru a efectua cercetări de bază asupra altor sarcini îndeplinite în mod tradițional de personalul uman. Și acesta este doar începutul. Pe măsură ce oamenii din informatică se apropie de crearea adevăratei inteligențe artificiale, se așteaptă ca majoritatea funcţiilor din domeniul juridic să fie eliminate în următorul deceniu.

Următorul pas implică în mod inevitabil utilizarea inteligențelor artificiale pentru a ajuta sau chiar înlocui completul de judecători

Și dacă avem avocați roboţi, de ce nu automatizăm și judecătorii și juriile? De ce să nu punem în aplicare un sistem juridic solid?

Ne puteți urmări și pe Google News

Avocatul Tom Girardi, care a fost una dintre inspirațiile din viața reală pentru filmul Erin Brockovici, a declarat pentru Forbes: „Poate fi considerat ca malpraxis juridic să nu folosești AI într-o zi". „Ar fi ca un avocat de la sfârșitul secolului XX, care făcea încă totul de mână atunci când acea persoană ar fi putut folosi un computer".

Scriitorul Rossalyn Warren subliniază că oamenii sunt, prin natura lor, imperfecți, iar juriile și magistrații își vor aduce întotdeauna propriile prejudecăți în sala de judecată. „Dar un jurist robot , spune ea, „ ar putea izbucni cu o gamă mult mai largă de fapte și cifre despre natura crimei, ceea ce ar face-o mult mai utilă decât un juriu".

Ea continuă: „Așteptarea ca membrii publici aleși la întâmplare să decidă soarta unei persoane  este demodat, deoarece noțiunea de juriu corect și imparțial nu există".

Un exemplu experimental arată că oamenii sunt mai susceptibili să fie destul de miloşi faţă de o mașină care nu are emoții

Cercetătorii conduși de Jonathan Gratch la Institutul de Tehnologii Creative au conceput un robot psiholog, numit Ellie, şi l-au testat pe două grupuri de oameni. Aşa au aflat că Ellie era doar o mașină capabilă să pună întrebări și să înțeleagă emoțiile interlocutorilor lor folosind camere 3D. „Dacă un avocat poate folosi AI pentru a câștiga un proces care ar avea mai mult succes faţă cineva fără AI, de ce nu” a spus Tom Girardi, „cu cine credeți că clientul va alege să lucreze cu data viitoare?".

La urma urmei roboţii sunt creaţi de oameni, notează dailystar,tehnologia, la fel ca oamenii, poate face greșeli și poate folosi aceiaşi factori discriminatorii ca oamenii. Dar... adevăratul pericol este că prejudecata unei mașini este mai puțin probabil să fie pusă la îndoială decât cea a unui om. Dacă vă aflați încarcerat din cauza deciziei unui judecător robot, atunci e mai puţin probabil ca pledoaria dvs. de nevinovăție să fie ascultată și crezută". Deci, există riscuri mari iar viitorul pare cu dus şi întors în materie de perfecţiune în Justiţie dacă ne vom rezuma la roboţi.