Adevărul din spatele pozelor cutremurătoare de pe pachetele de țigări. Scandal internațional

Adevărul din spatele pozelor cutremurătoare de pe pachetele de țigări. Scandal internațional

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din estul Franței a descoperit cu uimire că o imagine cu piciorul său amputat a fost folosită pe pachetele de țigări din UE, ca un avertisment împotriva fumatului, fără consimțământul lui.

 

Imaginea a fost afișată alături de mesajul "fumatul vă înfundă arterele".

Bărbatul, care locuiește în Metz, spune că și-a pierdut piciorul ca urmare a unui accident petrecut în 1997 în țara sa natală, Albania. Fiul acestuia a descoperit din întâmplare fotografia - recunoscând arsurile și cicatricele - atunci când a cumpărat un pachet de tutun în Luxemburg.

Ne puteți urmări și pe Google News

Comisia Europeană, care răspunde de distribuirea unor astfel de imagini, declară că omul se înșeală.

Bărbatul spune însă că nu și-a dat niciodată acceptul pentru imaginea utilizată. El crede că a fost dus la un spital local, în 2018, pentru a afla dacă ar putea primi o proteză cu ajutorul căreia să poata să meargă normal. El a mers în cârje mai bine de 20 de ani după un incident din Albania în 1997, în care și-a pierdut piciorul.

Avocatul familiei, Antoine Fittante, este, de asemenea, convingător că imaginea este de piciorul clientului său.

"Fiecare cicatrice este specifică, unică, omul are și semne de arsură, este foarte clar. Un expert nu va avea probleme în a identifica imaginea. Este incredibil că o persoană să apară fără acordul său pe pachetele de țigări din întreaga Uniune Europeană. Clientul meu se simte trădat, rănit în demnitate, văzând handicapul său [afișat] pe pachetele de țigări în magazinele de tutun, trebuie să recunoaștem că nu e foarte plăcută", a spus Fittante

Dl Fittante a scris la spital pentru a afla cum au fost folosite fotografiile.

Ziarul Le Parisien, însă, pune la îndoială afirmația prezentând aceeași fotografie într-o colecție utilizată pentru o campanie UE anti-tutun din 2017 - înainte de vizita omului la spitalul din Metz. De asemenea, apare într-o bază de date a UE privind imaginile din 2014. Ziarul a mai spus că a contactat spitalul, care nu a putut confirma povestea bărbatului.