Evenimentul Zilei > Social > Adevărul despre sărut. Riști să te îmbolnăvești grav dacă nu faci asta zilnic. „Se reflectă atât fiziologic, cât și mental”
Adevărul despre sărut. Riști să te îmbolnăvești grav dacă nu faci asta zilnic. „Se reflectă atât fiziologic, cât și mental”

Adevărul despre sărut. Riști să te îmbolnăvești grav dacă nu faci asta zilnic. „Se reflectă atât fiziologic, cât și mental”

Specialiștii au declarat că sărutul nu îmbunătățește doar viața de cuplu, ci și sănătatea. Aceștia au precizat că unele gesturi îti oferă o stare de bine și te scot din depresie.

Un grup de medici și psihologi germani au realizat un studiu care arată că sărutul te poate scăpa de depresie și de gândurile negative. Specialiștii au declarat că este bine să îți începi ziua cu pupici și ca atitudinea pozitivă te va ajuta.

Dr. Arthur Sazbo co-autor al studiului a constatat că cei care își sărută soția în fiecare dimineață, pot ține anumite boli la distanță. Bărbații care își sărută soțiile dimineața trăiesc cu cinci ani mai mult decât cei care nu o fac. Cercetătorii au mai descoperit că bărbații câștigă cu 20% până la 30% mai mult lunar și trăiesc cu aproximativ cinci ani mai mult decât cei care nici măcar nu-și dau unul altuia un mic sărut pe obraz.

Studiul arată că acest gest îți va da încredere și o atitudine pozitivă. Soții care și-au sărutat în fiecare dimineață soțiile au câștigat cu 20% până la 35% mai mulți bani și au fost mai puțin timp bolnav decât colegii lor care au plecat la serviciu fără sărut de la revedere.

Importanța sărutului

În același studiu, o eșantionare a primilor 110 manageri industriali din Germania arată că cei 87% care au plecat de acasă după ce și-au sărutat soțiile au văzut o creștere a salariilor și și-au menținut funcțiile de conducere. Bărbații care nu și-au sărutat partenerele au fost implicați în mai multe accidente rutiere.

Sursa: Arhiva EVZ

„Soții care pleacă de acasă dimineața fără să-și sărute soțiile o fac fie pentru că cei doi sunt certați. Astfel, soțul începe ziua cu o atitudine negativă. El tinde să fie trist și deprimat.

El este dezinteresat de muncă și activitățile sale. În timp ce foarte mulți bărbați își manifestă indiferența față de soțiile lor, aproape toți se înșeală. Chiar dacă un bărbat a încetat să-și mai iubească soția, el este în continuare influențat de atitudinea ei față de el. Cercetările noastre demonstrează acest lucru și în mod concludent acest lucru.

Un soț care își sărută soția în fiecare dimineață înainte de a merge la birou începe ziua cu o atitudine pozitivă. Sentimentul său de armonie se reflectă atât fiziologic, cât și mental”, arată studiul cercetătorilor germane, potrivit Psychology Today.