ACUZAȚII GRAVE prezentate într-un studiu: TELEMEAUA CONȚINE o soluție folosită la dezghețarea drumurilor

ACUZAȚII GRAVE prezentate într-un studiu: TELEMEAUA CONȚINE o soluție folosită la dezghețarea drumurilor

Revoltă la Asociația Patronală Română din Industria Laptelui(APRIL), după ce a fost publicat un studiu defăimător de către Asociația Pro Consumatori. APRIL acuză de dezinformare și că studiul care vorbea despre o soluție folosită la dezghețarea drumurilor care se găsește în telemea le aduce pierderi uriașe.

Potrivit dcnews.ro, Asociația Pro Consumatori a publicat pe site-ul propriu un studiu legat de ingredientele care se găsesc în brânza telemea, printre care și o soluție folosită pentru dezghețarea drumurilor.

 

Iată ce spune Dorin Cojoc, președintele Consiliului Științific al APRIL, în exclusivitate pentru dcnews.ro:

 

"Salutară existența unei Asociații (ASOCIATIA PRO CONSUMATORI) care să protejeze cetățenii de toate abuzurile cu care acestia se confrunta zilnic. Desigur, se impune ca cetatenii (consumatorii) sa fie corect si competent informati de această Asociație cu privire la produsele care le sunt oferite spre consum. Din pacate, acest ultim deziderat nu este atins prin articolul cu titlul: Telemea cu solutie pentru dezghetarea drumurilor. Desigur, s-a dorit sa se traga un semnal de alarma util, insa abordarea subiectului respectiv cu lipsa de profesionalism, fara o minima documentare, face un mare deserviciu atat consumatorilor cat si Asociatiei. Daca autorii ar fi luat legatura pentru o informare corecta cu APRIL (Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui) din care fac parte firme de prestigiu pe plan national si international, si in ale caror fabrici de prelucrare a laptelui isi desfasoara activitatea ingineri de specialitate, chimisti, biochimisti, medici veterinari s.a.m.d., probabil ca ar fi fost evitata dezinformarea cititorilor articolului respectiv. Sau daca acelasi autor ar fi apelat pentru informatii de natura stiintifica la ASIL (Asociatia Specialistilor din Industria Laptelui), Asociatie infiintata de Prof.dr. Ing.Gheorghe Miron Costin, trecut in nefiinta dar ramas o legenda, altul ar fi fost semnalul dat consumatorilor. Asa insa…

 

Clorura de calciu nu este un coagulant chimic, asa cum se afirma in articol si niciodata ea nu va putea coagula laptele. Daca nu credeti, incercati si ne invitati si pe noi sa vedem minunea (de fapt nici nu exista vreun "cheag chimic" cheagurile industriale sunt fie de origine animala fie de origine microbiana). Niciun sortiment de branza si deci nici branza Telemea nu poate fi obtinut decat prin coagulare cu cheag, natural sau industrial (acesta din urma fiind de origine animala sau microbiana).”

Ne puteți urmări și pe Google News