Acuzații grave la adresa USR. Un lider important al PNL face afirmații șocante
- Emanoil Ursache
- 15 iunie 2019, 16:36
Primarul Timișoarei Nicolae Robu i-au acuzat pe liderii USR locali că au încercat să blocheze proiectul de construire a unui complex sportiv şi de agrement din zona de nord a Timişoarei și că acum încearcă același lucru pentru construirea unui nou corp de clădire cu şapte etaje al Spitalului Municipal şi a unei parcări subterane anexe.
În curtea actualului Spital Municipal, noul corp de clădire ar urma să fie ridicat, pe locul unor spaţii de depozitare, în timp ce parcarea publică subterană ar urma să aibă două niveluri.
Robu susţine că în ultimii cincizeci de ani nu s-a realizat nimic relevant în infrastructura oraşului, pod, pasaj, stradă nouă, lărgire de arteră de trafic, spital, lăcaş de cultură, stadion etc., iar în mandatul său lucrurile au stat complet diferit.
„Ne izbim acum de cei ce operează, dimpotrivă, cu deviza 'Nu fapte, vorbe!', fapte neputând să etaleze, iar la vorbe dovedindu-se meşteri mari”, mai spune el.
Liderul PNL Timiș mai menționează că sub conducerea sa Timişoara nu va rămâne încă zece ani în condiţiile depăşite ale actului medical şi că noul corp al Spitalului Municipal va fi construit.
„Aşa cum am construit noul corp la Spitalul de Copii, care este aproape gata - demisol, parter, şase etaje şi pistă pentru elicopter pe acoperiş -, vom construi şi noul corp la Spitalul Municipal. Acum, nu peste zece ani (...). Evident, vom pleda în continuare pentru spitalul regional, o investiţie imensă ce nu poate fi susţinută de la bugetul local şi o vom face şi direct şi prin Alianţa Vestului, al cărei prim-preşedinte sunt", a scris Nicolae Robu, pe Facebook, sâmbătă.
Reprezentanţii USR au susţinut că este nevoie de un astfel de obiectiv, „dar nu în locul Parcului Botanic”, în cadrul unei dezbateri publice care a avut loc în această săptămână la primărie pe tema construirii noului corp al Spitalului Municipal Timişoara.
„Lipsa abordării integrate a pacientului presupune scăderea calităţii actului medical. Se perpetuează practica transportului pacienţilor cu salvarea sau deplasarea medicilor de la secţiile exterioare spitalului pentru consulturi interdisciplinare. Astfel, pacientul va avea în continuare parte de stres şi disconfort, serviciul de ambulanţă va rămâne supraaglomerat, vom risipi bani pe combustibil şi vom continua să avem o sursă de trafic nenecesară în oraş. (...). Chiar este bună ideea de a destructura un parc pentru o investiţie sustenabilă doar 15 ani? Suntem deficitari la capitolul spaţiului verde disponibil pentru fiecare locuitor (...), vom supraaglomera Piaţa Mărăşti şi de o vom suprapolua (...). USR Timişoara consideră acest PUZ inadecvat şi proiectul de extindere al Spitalului Municipal nefezabil. (...). Respingem categoric orice construcţie subterană, precum şi orice restrângere a parcului actual, deoarece, odată ce începem eliminarea spaţiului verde pentru construcţia de clădiri (indiferent de destinaţia acestora), deschidem o cutie a Pandorei care va fi aproape imposibil de închis. Putem construi parcări şi fără să distrugem spaţiul verde", au spus reprezentanții USR Timişoara.
Ei consideră că un spital municipal poate fi construit pe un alt teren, iar în locul actualului Municipal să rămână serviciile integrate de oncologie şi să se construiască unui spital regional.