Evenimentul Zilei > Politica > Acuzații grave îndreptate către Curtea Constituțională a României. „Favorizează infractorii”
Acuzații grave îndreptate către Curtea Constituțională a României. „Favorizează infractorii”

Acuzații grave îndreptate către Curtea Constituțională a României. „Favorizează infractorii”

Raluca Turcan tunat joi seară, atunci când a adus vorba despre Curtea Constituțională a României și PSD.

Raluca Turcan, prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), a lansat, joi seară, un atac la adresa Partidului Social Democrat (PSD), despre care a spus că folosește Curtea Consituțională a României (CCR) după bunul plac, pentru a putea să controleze alte instituții foarte importante ale țării. Turcan s-a referit la Florin Iordache, fost ministru al Justiției, cel care este menținut în funcție în Consiliul Legislativ.

„Prin CCR controlează și Consiliul legislativ”

„Este deja evident pentru toată lumea că această instituţie atât de importantă în respectarea legii a devenit instrument politic. Nu este un secret. Pur şi simplu, toate deciziile CCR au fost sincronizate şi cu discursul public, şi cu deciziile interne ale PSD. Uneori, au fost situaţii în care păreau că nu le-ar da dreptate, dar de fapt ele reflectau o reglare de conturi în interiorul PSD.

Menţinerea lui Florin Iordache, autorul moral al Ordonanţei 13, de măcelărire a justiţiei şi de favorizare a infractorilor, într-o funcţie în Consiliul legislativ (…) arată cât de clar prin CCR, practic, urmăresc să controleze politic şi alte instituţii ale statului. Prin CCR controlează şi Consiliul legislativ, şi Consiliul Naţional al Audiovizualului, şi Avocatul Poporului”, a declarat Raluca Turcan la Realitatea Plus.

Au fost formulate acuzații grele

Prim-vicepreședintele PNL și-a continuat tirada și a spus că infractorii sunt mângâiați pe creștet de Curtea Constituțională a României. „CCR favorizează infractorii, aşa cum şi PSD, la guvernare şi cu majoritatea parlamentară, favorizează infractorii, şi o spun cu maximă responsabilitate, pentru că putem lua articole de lege mutilate în Parlament care favorizează infractorii.

Am uitat oare cum au fost puşi în libertate infractori periculoşi, care după aceea au recidivat cu fapte extrem de grave, de la viol şi crimă? Am uitat oare cum marii corupţi au fost puşi la adăpost prin tot felul de modificări legislative care să îi scoată în afara ispăşirii pedepselor?”