Acuzații grave către Guvernul Orban. Un greu din PSD: „Nu există niciun plan”

Acuzații grave către Guvernul Orban. Un greu din PSD: „Nu există niciun plan” Victor Negrescu. Sursa foto: EVZ

Victor Negrescu, europarlamentar PSD, a afirmat că Guvernul actual condus de Ludovic Orban nu are, de fapt, niciun plan pentru redresarea economică a României.

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat, joi, că sumele pe care România va putea să le acceseze prin Planul de European de Redresare Economică au fost alocate pe baza unui algoritm matematic şi nu pe baza unor negocieri dintre reprezentanţii Executivului român şi cei ai Comisiei Europene.

Negrescu spune că Guvernul a „minţit” până acum când a spus că are un plan naţional în acest sens. Mai exact, el spune că sumele pe care România va putea să le acceseze prin Planul de European de Redresare Economică au fost alocaţi pe baza unui algoritm matematic.

„Nu a negociat nimeni, nu s-a bătut nimeni, această alocare financiară, undeva la 30 miliarde de euro, a revenit României în baza unei formule matematice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şi trebuie spus că din această sumă jumătate sunt sub formă de împrumuturi şi trebuie rambursată, iar cealaltă jumătate ar urma să fie plătită într-un termen stabilit, din resursele naţionale, printr-o contribuţie eventual suplimentară, sau din taxe europene care ar urma să fie introduse. (...)

Guvernul ne minte?!

Actualul Guvern ne-a minţit în primăvară, spre vară, când, la un restaurant faimos din Bucureşti, a prezentat acel plan care, de fapt, nu era plan şi nu corespundea cerinţelor europene, ulterior au spus că vor prezenta unul, dar nu au făcut-o, au prezentat doar date, care nu corespundeau cerinţelor europene", a afirmat Negrescu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Negrescu reaminteşte că sectorul HoReCa nu beneficiază de sprijin, în ciuda unor măsuri de anunţate recent, măsuri care în alte state europene, "au fost demarate încă din prima fază a efectelor generate de pandemie şi deja au dus la efectul scontat", în timp ce, "la noi, abia acum anunţăm un potenţial plan".

Guvernul ia măsuri care nu ajută economia?

"Anunţatele măsuri ale Guvernului privind sprijinirea sectorului economic sunt realizate cu întârziere şi fără o corelare reală cu nevoile adevărate din sectorul economic românesc”, a afirmat europarlamentarul PSD, scrie Antena.