Actorul din Dances With Wolves se confruntă cu noi acuzații de agresiune sexuală în Canada

Actorul din Dances With Wolves se confruntă cu noi acuzații de agresiune sexuală în Canada sursa foto: IMDB

Poliția din Canada a emis mandate de arestare pe numele unui fost actor pentru nouă noi acuzații de exploatare și agresiune sexuală. Nathan Lee Chasing Horse se află în prezent în închisoare în SUA, după arestarea sa din ianuarie, pentru că ar fi agresat sexual tinere fete indigene. Noile acuzații includ și mutarea unui copil din Canada cu vârsta de sub 16 ani.

Actorul din Dances With Wolves este, de asemenea, acuzat că a condus un cult numit The Circle. Fostul actor, care poartă numele de Nathan Chasing Horse, a pledat nevinovat în fața acuzațiilor din SUA. Documentele instanței sugerează că Chasing Horse, în vârstă de 46 de ani, și-a câștigat o reputație printre triburile indigene din SUA și Canada ca vraci. El este acuzat că și-a folosit poziția de vindecător pentru a comite abuzuri.

„Ancheta s-a desfășurat pe parcursul mai multor ani, una dintre infracțiuni datând din 2005”, a declarat Serviciul de Poliție al Națiunii Tsuut'ina, într-un comunicat. La o conferință de presă de miercuri, sergentul serviciului de poliție al Tsuut'ina, Nancy Farmer, a spus că „anticipează că vor apărea mai multe victime”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Acționarea în instanță a lui Nathan Chasing Horse în diferite jurisdicții a necesitat o planificare și o cooperare semnificativă între procurori”, se arată în comunicat. Chasing Horse, care se află în prezent în arest în Las Vegas, se confruntă și cu acuzații în Montana și Columbia Britanică. Sergentul Farmer a explicat că extrădarea este o posibilitate, dar ar trebui să fie luată în considerare de ministrul justiției și procurorul general al Canadei.

Înainte de arestarea sa din ianuarie în SUA, casa lui Chasing Horse de lângă Las Vegas, pe care se spune că o împarte cu cinci soții, a fost percheziționată în urma unei anchete de poliție.

Neveste multe

Se spune că unele dintre presupusele sale victime ar fi avut doar 13 ani. Una dintre soțiile sale i-a fost oferită drept „cadou” când avea 15 ani, în timp ce alta i-a devenit soție după ce a împlinit 16 ani. Oficialii canadieni nu au împărtășit detalii despre victime - indiferent dacă acestea au fost sau nu diferite de victimele americane.

De asemenea, el este acuzat că a intermediat agresiuni sexuale și că a organizat partide sexuale cu victimele sale și pentru alți bărbați care ar fi plătit pentru asta. Potrivit poliției, Chasing Horse a fost alungat în 2015 dintr-o rezervație din Montana, pe fondul acuzațiilor de trafic de persoane. În timpul cât a fost actor, el a devenit cunoscut pentru rolul său de tânăr membru al tribului Sioux Smiles a Lot în filmul câștigător al Oscarului din 1990, cu Kevin Costner, Dansând cu lupii. BBC precizează că a contactat unul dintre avocații lui Chasing Horse pentru comentarii, dar .