Un profesor francez se plânge că nu mai este lăsat să predea la grădiniță, după ce părinții au reclamat că tatuajele sale, care care îi accoperă integral trupul, fața, limba și chiar ochii, îi sperie pe copii.
Totuși, Sylvain Helaine, de 35 de ani, continuă să predea la clasele primare, copiilor mai mari de șase ani, și afirmă că majoritatea elevilor pe care îi are la clasă văd dincolo de înfățișarea sa și sunt „cool” cu aceasta, scrie Reuters.
„Toți elevii mei și părinții lor au fost întotdeauna «cool» față de mine, deoarece mă cunoșteau bine”, spune Helaine. „Doar când oamenii mă văd de la distanță presupun cele mai rele lucruri.”
Profesorul spune că preda la grădinița școlii elementare Docteur Morere din localitatea Palaiseau, în suburbiile Parisului, când părinții unui copil de trei ani, care nu era elevul său, s-au plâns autorităților că fiul lor este speriat de înfățișarea cadrului didactic tatuat și are coșmaruri din această pricină.
Lui Sylvain Helaine i s-a comunicat în consecință că nu va mai putea ține ore în fața copiilor de grădiniță. Un purtător de cuvânt al inspectoratului școlar local a declarat că elevii mici „ar putea fi înfricoșați de înfățișarea lui”, scrie Reuters.
„Cred că decizia pe care au luat-o este una destul de tristă”, a comentat amărât tatuatul, care și-a înnegrit până și albul ochilor printr-o complicată intervenție chirurgicală.
Cu toate acestea, Helaine continuă să predea elevilor cu vârste mai mari.
„Sunt profesor de școală primară… Îmi iubesc meseria”, zice el.
Helaine, care și-a petrecut sub acele de tatuaj cam 460 de ore, a început să-și vopsească trupul la vârsta de 27 de ani, numind acest lucru „pasiunea” sa.
Deși este acoperit total de tatuaje, profesorul afirmă că nu are de gând să se oprească, intenționând ca, în lipsa unor bucăți de piele disponibilă, să își facă tatuaje noi peste cele vechi, până când, într-o zi, va fi „acoperit total cu tuș negru”, scrie publicația franceză Le Soleil.
Helaine declară că tatuajele sale au și un scop pedagogic, deoarecce ele îi învață pe elevii săi să îi accepte pe cei din jur așa cum sunt: „poate că, așa, atunci când vor deveni adulți, vor fi mai puțin rasiști, mai puțin homofobi și mai deschiși la minte”.