Achim Irimescu: Salariu minim de 3.000 de lei pentru a încuraja tinerii să vină în cercetarea agronomică

Achim Irimescu: Salariu minim de 3.000 de lei pentru a încuraja tinerii să vină în cercetarea agronomică

Tinerii ar putea fi încurajaţi să lucreze în activitatea de cercetare-dezvoltare-inovare din domeniul agricol prin acordarea unor salarii minime de 3.000 de lei, potrivit ministrului Agriculturii, Achim Irimescu.

“Aşa cum am stabilit şi cu domnul prim-ministru şi cu partea de academicieni din România, din domeniu, ar trebui să fie un salariu minim de 3.000 de lei pentru un tânăr, pentru a încuraja tinerii să vină în cercetare”, a declarat Achim Irimescu, sâmbătă, la Pericei, transmite Agerpres. 

Ministrul Agriculturii a precizat însă că în prezent cercetarea agronomică românească se confruntă cu mai multe probleme, precum subfinanţarea, datorii mari la bugetul de stat şi plecarea cercetătorilor. 

Aceste probleme ar putea fi rezolvate, în opinia lui Achim Irimescu, prin trecea cercetării din subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS), unde se află în prezent, în acea a Ministerului Agriculturii, în cadrul unei noi înfiinţate Agenţii Naţionale pentru Managementul Cercetării şi Dezvoltării Agricole, aşa cum prevede un proiect de lege aflat în dezbatere publică. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Achim Irimescu a adăugat că în condiţiile în care cercetarea se află în subordinea ASAS, acesta nu are niciun contact cu instituţiile de la Bruxelles şi nu participă la dezbaterile Politicii Agricole Comune (PAC).