“Aceasta este povestea ziarului Adevărul, aşa cum o ştiu şi am reţinut-o eu” | GALERIE FOTO
- Roxana Roseti
- 20 noiembrie 2014, 19:58
Miercuri, 19 noiembrie, ora 15,00, în cadrul Târgului Internaţional ”Gaudeamus”, ediţia 21, la standul editurii Semne, gazetarul şi profesorul universitar Ion Marin şi-a lansat volumul de publicistică ”Adevărul şi corupţia în serial”.
Cartea cuprinde editoriale şi anchete publicate de autor în paginile cunoscutului ziar, dar şi o seamă de mărturii despre anii săi de început. Volumul, de aproape 400 de pagini, reuneşte pagini scrise într-un ritm alert, nu lipsite de umor, dezvăluiri ce nu şi-au pierdut interesul, gânduri şi idei ce îşi păstrează actualitatea.
Prieteni de-o viaţă
La eveniment au participat personalităţi ale vieţii cultural-artistice, foşti colegi de la ziarul ”Adevărul”, studenţi şi profesori de la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii ”Hyperion”, oameni de televiziune şi jurnalişti, prieteni de-o viaţă. Amintim aici doar o parte dintre cei care au vorbit călduros despre carte şi autor, între care gazetarul şi scriitorul Florian Bichir, sociologul Vasile Gherasim, profesorul şi juristul Corneliu Turianu, gazetarul, fost coleg la ”Adevărul”, Andrei Alexandru, scriitorul şi gazetarul Ştefan Mitroi, scriitorul Florentin Popescu şi profesorul de jurnalism, Cristian Florin Popescu.
“Tot mai puţini putem depune mărturie”
”Sunt convins că povestea ziarului ”Adevărul”, aşa cum o ştiu şi am reţinut-o eu, subiectiv şi parţial, deşi nu apelez la amintiri decât atunci când sunt susţinute de documente, de texte publicate, din anii în care am lucrat acolo, de acum două decenii şi mai bine, nu este importantă doar pentru mine sau doar pentru colegii mei de atunci, dintre care tot mai puţini putem depune mărturie, şi nu doar pentru istoria ziarului sau a presei, ci chiar pentru o bună perioadă din istoria acestei ţări, extrem de agitată în acea vreme, de amestecată, dar şi foarte însemnată, fiindcă este vorba de o revoluţie şi de urmările ei ce au fost cum au fost, schimbând fundamental viaţa oamenilor, a unora în bine, a multora în rău, dar care puteau fi şi altfel. Iar textele din această carte, doar cele semnate de mine, din care includ aici doar o parte, demonstrează că noi gândeam altfel, adică întocmai aşa cum ar fi trebuit să fie acele schimbări...”, susţine autorul.