Evenimentul Zilei > Actualitate > Doliu în lumea muzicală. AC/DC a făcut cel mai TRIST anunț din ISTORIA trupei
Doliu în lumea muzicală. AC/DC a făcut cel mai TRIST anunț din ISTORIA trupei

Doliu în lumea muzicală. AC/DC a făcut cel mai TRIST anunț din ISTORIA trupei

Doliu mondial în lumea muzicii, unul dintre cei mai mari artiști murind la vârsta de 70 de ani

Muzicianul australian George Young, unul dintre cei care și-au pus amprenta asupra celebrei formații AC/DC, a murit la 70 de ani.

Un pionier al muzicii în Australia și star al trupei The Easybeats, George Young  a murit la vârsta de 70 de ani, potrivit ABC News.

Născut în Scoția, acesta a emigrat în adolescență alături de familie, obținând cetățenia australiană.

George Young a fost producător al legendarei trupe AC/DC.

Născut la Glasgow, George Young a emigrat în adolescență împreună cu familia sa în Australia și a atins celebritatea în anii 1960 în calitate de chitarist al grupului Sydney The Easybeats, pentru care a compus 'Friday on my mind', devenit un succes internațional.

Împreună cu colegul său Harry Vanda, a compus și pentru John Paul Young piesa 'Love is in the Air', devenit un hit planetar. Young și Vanda au fost de asemenea producătorii primelor înregistrări ale trupei australiene de hard rock AC/DC, înființată de frații Malcolm și Angus Young. George Young rămâne în amintire mai ales pentru contribuția sa la emergența trupei AC/DC, pentru care a produs numeroase albume precum 'High Voltage', 'Dirty Deeds Done Dirt Cheap' sau 'Let There Be Rock'. In 1988, George Young și Harry Vanda au fost incluși în ARIA Hall of Fame. După retragerea sa din industria muzicală, în anii 1990, George Young s-a retras împreună cu familia sa în Portugalia.

"Cu mare durere anunțăm decesul fratelui nostru iubit și mentor George Young", a anunțat trupa AC/DC într-un comunicat. "Fără ajutorul și sfaturile sale, nu ar fi existat AC/DC", precizează comunicatul. "În calitate de muzician, compozitor, sfătuitor și chiar mai mult nu ne putem imagina un om mai implicat și mai profesionist decât el", încheie nota.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: