Locomotiva trenului de călători și unul dintre cele două vagoane ale garniturii de tren au deraiat,a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, căpitanul Andrei Grecu, potrivit Agerpres. În urma impactului, mecanicul locomotivei a suferit doar zgârieturi minore, nimeni altcineva nu a mai fost rănit.

În această dimineaţă, în jurul orei 8,00, în comuna Căiuţi, sat Căiuţi, s-a produs un accident feroviar după ce trenul personal 5202 Ciceu – Focşani a lovit bena unui camion. În urma accidentului, locomotiva şi unul dintre cele două vagoane au deraiat'', a precizat căpitanul Andrei Grecu.

Locomotiva s-a înfipt însă cu putere în bena basculantei, care s-a rupt practic în două. Norcul șoferului că a scăpat cu viață a fost faptul că partea din față a camionul apucase să treaca, trenul lovind doar bena. Conducătorul auto mergea spre o balastieră, care se află la câteva zeci de metri distanţă de trecere la nivel de cale ferată.

La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi grupa operativă a ISU Bacău. Traficul feroviar se desfăşoară pe un singur sens cu restricţie de viteză de 30 de kilometri pe oră.

În ultima perioadă s-au înmulțit astfel de accidente pe calea de rulare a trenurilor și din cauza proastei și ineficientei semnalizări a trecerilor la nivel cu calea ferată.