Accident mortal în Satu Mare. Motociclistul avea un rucsac plin cu droguri

Accident. Sursa foto: Dreamstime.com

Un accident grav s-a produs în Satu Mare, în urma căruia doi tineri au murit. Motociclistul care a provocat accidentul avea un rucsac, în care au fost găsite peste 400 de grame de droguri. Anchetatorii au recoltat probe biologice.

Un accident de motocicletă grav a avut loc în Satu Mare. În urma impactului, un tânăr de 20 de ani și prietena sa, de 18 ani, au murit. Tragedia s-a produs sâmbătă, pe Bulevardul Aurel Vlaicu.

Polițiștii au constatat, din primele verificări, că un tânăr de 20 de ani, din Satu Mare, în timp ce conducea o motocicletă ar fi intrat în coliziune cu un autoturism. Pe motocicletă era și o fată, în vârstă de 18 ani. Tânăra a fost rănită grav și transportată la Spitalul Județean Satu Mare. Din cauza rănilor suferite, fata a murit în această dimineață.

Potrivit jurnaliștilor locali, în rucsacul tânărului de 20 de ani ar fi fost găsite sute de grame de droguri. Motociclistul avea 450 de grame de metamfetamină și cannabis. Există suspiciunea că tânărul ar fi transportat drogurile la solicitarea unor persoane rămase încă necunoscute, potrivit presasm.ro.

La solicitarea anchetatorilor, au fost luate probe de sânge pentru a se stabili dacă tânărul ar fi fost sau nu sub influența alcoolului sau al altor substanțe interzise.

Verificările în cauză continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Imagini de la accidentul mortal din Satu Mare. Sursa foto: Facebook

Accidentul din Satu Mare a stârnit revolta Sindicatului Europol

Pe pagina de Facebook „Sindicatul Europol” a fost postat un mesaj dur către autorități. În prima parte a postării se vorbește despre accident și despre faptul că tânărul de 20 de ani, care a murit în urma coliziunii, avea asupra sa o cantitate însemnată de droguri. De aici și revolta față de modul în care acționează guvernanții cu privire la acest subiect.

În postare se precizează că „la nivelul Biroului Rutier Satu Mare, adică într-un municipiu reședință de județ nu există NICIUN aparat de tip drug test pe care polițiștii rutieri să îl folosească”. Sindicatul Europol mai spune că „lupta cu drogurile este pur declarativă, iar polițiștii rutieri din Satu Mare sunt nevoiți să își dea seama „ochiometric” dacă un conducător auto se află sub influența substanțelor psihoactive”.