Evenimentul Zilei > Horoscop > Accident grav la Observatorul Arecibo. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Accident grav la Observatorul Arecibo. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Accident grav la Observatorul Arecibo. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ceva se întâmplă în cer şi pe pământ. Totul se complică în viaţa ta, devine dificil, cel puţin aşa crezi tu. Nu stai bine cu moralul, oferă-ţi ceva plăcut, poate o îngheţată de ciocolată!

13 august

 

Accident grav la Observatorul Arecibo. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 13 august s-au născut Fidel Castro, Sir Alfred Hitchcock, Annie Oakley,  Alfred Krupp, Felix Wankel, Micaela Caracaş, Ion Lăncrănjan.

Tradiţional, în „kalendar”, astăzi este, din nou, Ziua Ursului. Oamenii străvechi, primii oameni din paleolitic, aveau o frică superstiţioasă de ursul cavernelor, fiară de temut cu care îşi disputau posesia peşterilor, prima „locuinţă” a omului.

Este interesant că din prietenia omului preistoric cu haita de lupi a rezultat căţelul nostru cel de toate zilele, cel mai bun prieten! Şi multe legende, Lupa Capitolina, Lupul Şchiop, lupul nordic Fenrir. Multe popoare europene pretind că au o origine nobilă, se trag din lupi. Şi noi…

Cu ursul a fost altceva. A fost duşmanul prin excelenţă. O fiară de temut, foarte puternică, greu de ucis şi cu un temperament infect.

Trebuie să vă spun un secret. În fiecare primăvară şi toamnă, în preajma echinocţiilor făceam, dacă mă aflam în România, o vizită la Muzeul de Istorie Naturală „Antipa”. Era un muzeu frumos cum am mai văzut mai multe în lume, cu vitrine de lemn maroniu şi fiare împăiate, pardon, taxidermate, clasic şi cu atât mai preţios. Şi-au bătut joc şi de el ca de atâtea alte valori naţionale. L-au „modernizat”.  Nu am mai trecut pe acolo… şi nici nu o să mai trec vreodată!

Dar încă mai simt fiorul pe care-l simţeam când, dintrun colţ de coridor apărea ameninţător un schelet de Ursus Spelaeus. Memoria rasei, de acum mii și zeci de mii de ani! Celelate fiare sau fosile mă lăsau indiferent, ba nu, admiram ştiinţa şi diversitatea vieţii!

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.