Evenimentul Zilei > Actualitate > Accident GRAV la Buzău: Trei morţi şi cel puţin 11 răniţi, după ce un autotren s-a răsturnat peste un microbuz cu handbalişti
Accident GRAV la Buzău: Trei morţi şi cel puţin 11 răniţi, după ce un autotren s-a răsturnat peste un microbuz cu handbalişti

Accident GRAV la Buzău: Trei morţi şi cel puţin 11 răniţi, după ce un autotren s-a răsturnat peste un microbuz cu handbalişti

Trei persoane au murit şi cel puţin 11 au fost rănite, după ce tren s-a răsturnat, duminică noapte, peste un microbuz de transport persoane pe DN 2 E 85, la ieşire din Râmnicu Sărat spre Focşani.

Potrivit prefectului judeţului Buzău, microbuzul peste care s-a răsturnat un autocamion plin cu cherestea se aflau handbalişti de la Târgovişte. În urma accidentului trei persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite, printre care şi şoferul autocamionului, scrie Mediafax.

Conform sursei citate, din cei zece răniţi din microbuz, unul se află în stare foarte gravă şi urmează să fie transferat la un spital din Bucureşti.

Martori aflaţi în trafic la momentul producerii accidentului au declarat că şoferul microbuzului ar fi oprit pe marginea drumului din cauza unei probleme la motor, iar şoferul autocamionului cu cherestea nu l-a văzut la timp.

Autovehiculul de mare tonaj a lovit violent maşina cu handbalişti şi a târât-o zeci de metri până într-un şanţ de pe DN 2 E 85, pe sensul dinspre Focşani spre Buzău.

Tot martorii susţin că şoferul autocamionului a leşinat când a văcut ce s-a întâmplat, fiind preluat de o salvare SMURD şi transportat la spital.

Conform sursei citate, în urma acestui accident a fost activat planul roşu de intervenţie.

”ISU Buzău a trimis la locul accidentului şapte autospeciale, dintre care două de descarcerare, una de transport victime multiple, două ambulanţe SMURD, o autospecială de stingere incendii, o autospecială de primă intervenţie şi comandă. Forţele au fost suplimentate apoi, în sprijin venindu-ne Vrancea, cu un modul SMURD, dar şi ISU Bucuresti – Ilfov cu două autospeciale transport personal victime multiple. De asemenea, SAJ Buzău a trimis şase salvări la faţa locului", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, George Creţu.