Accident cumplit la grătar! E teribil ce a pățit un copil din neglijenta părinților

Un copil de patru ani, din Poienarii Burchii, județul Prahova a suferit arsuri groaznice după ce părinții au încercat să aprindă un grătar cu benzină. Flăcările s-au extins și l-au cuprins pe micuț.

 

În urma gravelor arsuri, a fost nevoie de intervenția unui elicopter SMURD pentru a fi transportat de urgență la spital.

Potrivit primelor informații, copilul a suferit arsuri pe tot corpul în urma unui accident. Părinții săi au aprins un grătar cu benzină, iar în acel moment flăcările s-au extins și i-au produs băiețelului arsuri pe tot corpul.

Martorii au sunat imediat la numărul unic de urgență 112, iar la fața locului a ajuns un echipa SMURD. Medicii l-au stabilizat pe copil, însă au cerut ajutorul elicopterului SMURD pentru a-l transporta pe băiat, din Poienarii Burchii la un spital din București.

Din cauza arsurilor foarte grave, medicii au decis să îl intubeze pe copil, acesta fiind transportat în stare de inconștiență la spital.

Polițiștii prahoveni au deschis un dosar și fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care copilul a suferit arsurile.

Arsurile se află pe locul 4 în clasamentul cauzelor leziunilor, după accidentele de mașină, căzături și violență. Circa 90% din arsuri se produc în țările în curs de dezvoltare. Acest fapt a fost atribuit în parte suprapopulării și în parte gătitului în condiții nesigure. În total, aproape 60% din arsurile care provoacă decesul se produc în Asia de Sud-Est, rata fiind de 11,6 la 100,000 de locuitori.

În țările dezvoltate, rata mortalității în urma arsurilor este de două ori mai mare în rândul bărbaților adulți decât al femeilor. Acest fapt se datorează probabil ocupațiilor și activităților mai riscante ale bărbaților. Totuși, în numeroase țări în curs de dezvoltare, femeile sunt expuse unui risc de două ori mai mare decât bărbații. Acesta se corelează adesea cu accidente în bucătărie sau violență domestică.

În cazul copiilor, decesul din cauza arsurilor se produce cu o rată de peste zece ori mai mare în țările în curs de dezvoltare decât în țările dezvoltate. În total, în cazul copiilor, arsurile se numără printre primele cincisprezece cauze ale decesului. Din anii ’80 până în 2019, în numeroase țări a scăzut atât rata arsurilor fatale, cât și a arsurilor în general.