Un șofer de Ambulanță beat a lovit un pieton. Șefii lui știau că băuse

Șofer de ambulanță implicat într-un accident rutier. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Un șofer de ambulanță a lovit un pieton care traversa strada neregulamentar în Sectorul 1. Polițiștii l-au testat pe șofer după accident și-au constatat că acesta avea o alcoolemie de 0.23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Dosar penal după ce un șofer de ambulanță băut a provocat un accident

După accident, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a transmis un comunicat oficial:

„Comisia de disciplină a Serviciului de Ambulanţă Bucureşti –Ilfov (SABIF) declanşează astăzi, 6 iunie 2024, cercetarea disciplinară în cazul ambulanţierului care a provocat un accident seara trecută, în timp ce se deplasa, în misiune, cu o ambulanţă de transport neasistat.

Este vorba despre un ambulanţier care s-a prezentat la serviciu în seara zilei de 05.06.a.c. şi, în timpul unei misiuni, a lovit uşor o persoană fără adăpost din Bucureşti, care traversa neregulamentar strada”, a transmis Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Oficialii instituţiei au fost anunţaţi că şoferul consumase băuturi alcoolice

Șoferul a fost descoperit cu o alcoolemie de 0.23 mg/l alcool pur în aerul expirat:

„Comisia de disciplină va analiza acest caz şi activitatea revizorului SABIF, din tura respectivă. Acesta nu a respectat procedura existentă în ceea ce priveşte testarea şoferilor, cu alcooltestul, la înscrierea în programul de lucru. Precizăm că, la SABIF există procedură operaţională privind testarea cu alcooltestul pentru toţi conducătorii auto la înscrierea în program”, a mai transmis sursa citată.

Ambulanţierul a întârziat la programul de lucru cu jumătate de oră, fapt menţionat şi pe foaia de parcurs.

Brigada Rutieră a fost sesizată prin 112 cu privire la producerea unui accident

Conducătorul se deplasa pe Calea Dorobanți, dinspre Șos. Stefan cel Mare către Piața Dorobanți, fără a avea semnalele acustice și luminoase în funcțiune:

„Din cauza faptului că existau cazuri în aşteptare, revizorul a urgentat intrarea în programul de lucru fără a respecta procedura, respectiv fără a efectua testarea cu alcooltestul, în cazul prezentat.

Cei doi colegi vor suporta consecinţele legale pentru faptele lor. La SABIF avem toleranţă 0 pentru cei care încalcă voit conduita profesională. Este inadmisibil consumul de alcool, dar şi neaplicarea procedurilor. Este de notorietate nevoia stringentă de personal suplimentar în cadrul serviciului, având în vedere deficitul de personal cu care ne confruntăm de ani de zile, însă avem proceduri clare care nu pot fi încălcate, indiferent de situaţie”, a declarat dr. Alis Grasu, manager SABIF.

Pietonul accidentat este în afara oricărui pericol.