Evenimentul Zilei > Actualitate > ACCIDENT INCREDIBIL. O bloggeriță a murit după ce a făcut INFARCT din cauza unei CREME de plajă
ACCIDENT INCREDIBIL. O bloggeriță a murit după ce a făcut INFARCT din cauza unei CREME de plajă

ACCIDENT INCREDIBIL. O bloggeriță a murit după ce a făcut INFARCT din cauza unei CREME de plajă

O binecunoscută bloggeriță pe lifestyle, din Franța, a murit în urma unui accident cel puțin ciudat. I-a explodat crema de soare, iar tânăra a făcut infrarct.

Moartea Rebeccăi Burger a fost anunțată pe Facebook, după ceea ce familia ei a numit „un accident domestic”.

Un avertisment legat de o cutie de cremă care a explodat a fost postat pe contul său de Instagram, cu textul: „a explodat și a lovit-o pe rebecca în piept, provocându-i moartea”.

Presa franceză a scris că tânăra a murit din cauza unui infract în urma acestui accident, în ciuda tratamentului de urgență primit, scrie BBC.  

Femeia era o bloggeriță extrem de populară, care scria pe teme de fitness și călătorii și avea 55.000 de urmăritori pe Facebook și 154.000 pe Instagram.

Unul dintre membrii familiei sale a postat pe Instagram avertismentul ca cititorii să nu folosească acel dispozitiv, tip spray, de cremă de soare, spunând că deci de mii de cutii din acelea au fost defecte dar sunt încă în circulație.

Sprayul de cremă funcționează după ce se injectează gaz într-un recipient de metal, așa că tot recipientul se află sub presiune mare. Un grup al consumatorilor francezi a avertizat de mai mulți ani despre problemele respective ale capsulelor de faz, care le fac să se spargă sau să explodeze la temperaturi ridicate.

Rănile sunt de la dinți rupți, tinitus (sunete în urechi) până la fracturi multiple și, într-un caz, pierderea unui ochi. Revista 60 Millions preciza, însă, că noile recipiente, fabricate după 2015, par să fie mai sigure.

În 2013, unei victime căreia i-a explodat în față recipientul respectiv a povestit la radio: „Am avut 6 coaste rupte, și fractură de stern”. „La spital mi s-a spus că dacă șocul și lovitura erau în piept, acum eram moartă”, a spue a.

Numărul mare al accidentelor a făcut ca biroul guvernamental pentru consumatori să emită o avertizare, spunând că accidentele datează din 2010 și pot avea loc oricând , chiar și după ani de folosință.

Cel puțin un producător a recerut produsele de pe piață, dar după un an doar 25.00 din cele 160.000 vândute au fost returnate, a scris La Parisien.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.