Un accident aviatic a avut loc în Japonia. Autoritățile au raportat 5 decese și mai mulți răniți, printre care și un oficial de rang înalt. Trupurile pasagerilor au fost descoperite de un scafandru pe fundul oceanului.
Scafandrii au recuperat epava unui elicopter militar dispărut, împreună cu cadavrele a 5 dintre cele 10 persoane aflate la bord, în largul coastelor Japoniei. Elicopterul UH60, cunoscut sub numele de Black Hawk, a dispărut de pe radare în apropierea insulei Miyako joia trecută. Acesta supraveghea zona în momentul în care a dispărut. Elicopterul era folosit de Forța de autoapărare terestră a Japoniei (GSDF).
Trupurile pasagerilor morți au fost descoperite de un scafandru pe fundul oceanului. Și un comandant de rang înalt al Forțelor de autoapărare terestră, generalul-locotenent Yuichi Sakamoto, se află printre cei care s-au stins din viață, potrivit Mediafax.
Autoritățile urmează să facă toate verificările pentru a afla cauza exactă a prăbușirii și dacă elicopterul a avut probleme tehnice înainte de decolare.
Elicopter prăbuşit în Marea Egee
Un alt accident aviatic a avut loc în Grecia. Două persoane au fost grav rănite, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit ieri în Marea Egee, în timp ce participa la o operaţiune de stingere a incendiilor pe insula Samos, au anunţat gărzile elene de coastă.
Pilotul român al elicopterului şi alţi trei membri ai echipajului au fost răniți și sunt sub supravegherea medicilor, scrie France Presse, care citează comunicatul Serviciului de pompieri. La momentul respectiv, vântul bătea cu putere, iar temperatura a atins aproape 30 de grade Celsius.
În operaţiunea de stingere a incendiului de pădure au fost mobilizate trei elicoptere şi cinci avioane, alături de circa 50 de pompieri.
Pentru a-şi întări mijloacele de combatere a incendiilor după focurile devastatoare de anul trecut, guvernul grec a solicitat, în cadrul Mecanismului European de Protecţie Civilă, partenerilor săi europeni să desfăşoare preventiv în această vară pompieri din mai multe state membre. De la 1 iulie, 250 de pompieri - români, francezi, germani, bulgari, finlandezi şi norvegieni - au început să fie desfăşuraţi în întreaga ţară pentru a stinge focul.