Evenimentul Zilei > International > ACCIDENT AVIATIC ALPII FRANCEZI. Copilotul a căutat pe internet informații despre metodele de sinucidere
ACCIDENT AVIATIC ALPII FRANCEZI. Copilotul a căutat pe internet informații despre metodele de sinucidere

ACCIDENT AVIATIC ALPII FRANCEZI. Copilotul a căutat pe internet informații despre metodele de sinucidere

Copilotul avionului Airbus A320 al companiei Germanwings, pe care aparent l-a prăbușit în mod deliberat în Alpii francezi, a căutat pe internet informații despre metodele de sinucidere și despre ușile blindate ale cabinelor de pilotaj, a anunțat joi Parchetul german după investigarea datelor stocate în memoria unuia din calculatoarele găsite la domiciliul său, relatează agențiile internaționale de presă.

Copilotul Andreas Lubitz s-a documentat pe internet cu privire la 'metodele și manierele' de sinucidere și la sistemele de securitate ale ușilor cockpit-urilor, mai ales în intervalul 16-23 martie, deci până cu o zi înaintea tragediei, când se pare că a prăbușit intenționat avionul, profitând de o scurtă ieșire a comandantului din cabina de pilotaj și apoi împiedicându-l pe acesta să revină în cabină prin blocarea ușii, au precizat investigatorii germani.

El a căutat de asemenea pe internet informații despre tratamente medicale.

Până în prezent se cunoaște că Andreas Lubitz urmase timp de mai mulți ani tratamente pentru tulburări psihice, el întrerupându-și în anul 2009 cursurile de pilotaj în urma unui grav episod depresiv pe care l-a adus la cunoștința companiei Lufthansa, cea care deține filiala low-cost Germanwings.

A fost găsită cea de-a doua cutie neagră

A doua cutie neagră a avionului Airbus A320 al companiei low-cost Germanwings prăbuşit în 24 martie, în Alpii francezi, a fost descoperită joi, a anunţat procurorul oraşului Marsilia (sudul Franţei), potrivit AFP.

Această cutie neagră conţine parametrii de zbor ai avionului, a cărui prăbuşire s-a soldat cu 150 de morţi. Prima cutie neagră a fost găsită chiar în ziua accidentului, iar analizarea înregistrărilor a dezvăluit că Andreas Lubitz, copilotul avionului, aflat singur în cockpit în momentul tragediei, ar fi provocat în mod intenţionat prăbuşirea aparatului de zbor.

Rudele victimelor zborului Germanwings 9525 care s-a prăbuşit în Alpii francezi se pot aştepta la o rezolvare corectă, completă şi rapidă a costurilor legate de asigurare.