Accesorii pe care nu trebuie să le uiți când mergi cu bicicleta, iată care sunt cele mai utile

Accesorii pe care nu trebuie să le uiți când mergi cu bicicleta, iată care sunt cele mai utile

Dacă ai deja o bicicletă şi intenţionezi să începi să o utilizezi pe distanţe lungi, să ştii că vei avea nevoie de câteva accesorii. Acestea sunt indispensabile pentru confortul şi siguranţa călătoriilor tale.

Iată care sunt cele mai importante accesorii de ciclism pe care ar trebui să le deţii.

Casca de ciclism

Cu toate că nu este obligatorie decât în competiţii, cască de ciclism te poate scăpa de multe neplăceri şi se va dovedi utilă chiar şi la accidentele minore. Ai nevoie de o cască pe măsura ta, cu care să te simţi confortabil. Este bine să ştii că acestea sunt diferite, fiind adaptate tipului de ciclism practicat.

Astfel, pentru ciclismul off-road, casca este mai robustă, acoperă capul într-un procent mai mare şi este dotată cu viziera, în vreme ce pentru ciclismul rural, aceasta este mai uşoară şi mai decupată pentru a preveni supraîncălzirea.

Căştile scumpe sunt dotate cu curele de prindere moi şi add-on-uri interioare suplimentare de siguranţă. Poţi găsi modele de căşti pentru bărbaţi sau pentru femei.

Bidonul de apă La fel ca şi casca, bidonul de apă este un accesoriu important care te va ajuta să rămâi hidratat în timp ce pedalezi. Poate fi periculos să nu consumi apa în timpul plimbărilor, mai ales dacă efortul depus este mare şi parcurgi un traseu dificil şi lung.

Regula standard este să iei trei guri mari de apă cel puţin o dată la douăzeci de minute, dar necesităţile pot varia în funcţie de intensitatea efortului depus. Alege un bidon de apă mai mare decât estimezi că ai avea nevoie, pentru că niciodată nu trebuie să îl umpli complet, iar dacă vei pleca în drumeţii lung, alegerea va fi salutară.

Exact ca şi în cazul căştilor, poţi găsi modele de bidoane pentru bărbaţi sau pentru femei. 

Protecţii corporale sau armura pentru ciclism

Termenii de protecţii corporale sau de armura de ciclism sunt cât se poate de sugestivi. Acestea îţi asigură un strat protector pentru anumite zone ale corpului şi au rolul de a reduce prejudiciile în cazul unui impact. Cele mai populare protecţii coporale sunt cele pentru genunchi, aceştia fiind cei mai expuşi. Dar există multe altezone care trebuie protejate, cum ar fi coatele, spatele sau pieptul. Din fericire, exact ca şi motocilistii, poţi găsi protecţii corporale pentru oricare din aceste zone. 

Antifurtul Nimeni nu îşi doreşte să fie victima unui furt, iar paza bună te poate ajuta să depăşeşti primejdiile. De aceea, un antifurt nu ar trebui să îţi lipsească. Majoritatea sistemelor antifurt pentru biciclete sunt evaluate de testere independente, încuietorile sunt clasificate şi pot fi din bronz, argint sau chiar din aur. Există modele variate de antifurturi, fiecare având părţi pro şi contra.  Luminile pentru bicicletă

Legea impune să fii dotat cu o lumină albă în faţă şi o lumină roşie în spate pentru a fii vizibil pe drum. Luminile de bicicleta pot fi de două feluri - lumini pentru a fi văzut şi lumini pentru a vedea. Luminile care trebuie să fie văzute sunt concepute pentru a-ţi creşte vizibilitatea în trafic şi pot ajunge până la 100 de lumeni, în vreme ce luminile pentru a vedea sunt cele care îţi arată drumul şi au peste 500 de lumeni.

Ne puteți urmări și pe Google News